• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Q1 Brantano ‘minder dan verwacht'

Q1 Brantano ‘minder dan verwacht'

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Brantano Groep heeft over het eerste kwartaal van het lopende jaar een minder goed resultaat geboekt dan was verwacht. In thuisland België en Luxemburg heeft Brantano in januari een goede start gemaakt. Dit is vooral te danken aan de omzet gedurende de uitverkoop. De rest van het kwartaal verliep moeizamer. Brantano wijt dit aan de extreme koude in maart en aan het feit dat de paasvakantie dit jaar volledig in het tweede kwartaal viel. De omzet in het eerste kwartaal is lager uitgevallen dan vorig jaar, maar het bedrijf geeft aan dat in het tweede kwartaal een inhaalslag aan de gang is. Brantano heeft wel aangegeven dat het verwachte bedrijfsresultaat van €314 miljoen voor 2006 "wellicht moeilijk haalbaar" is. Het actualiseringsprogramma van de winkels is voortgezet. In de eerste drie maanden van 2006 bouwde Brantano 6 winkels om naar het vernieuwde winkelconcept.

In het Verenigd Koninkrijk werden de omzetverwachtingen in het eerste kwartaal niet ingelost. Daar wordt Brantano nog steeds geconfronteerd met moeilijke marktomstandigheden. In 2006 wil de Groep bouwen aan de positionering van Brantano als nationale retailer in de Britse markt. Deze nieuwe commerciële politiek houdt o.m. in dat een meer kwalitatieve omzet en dus een hogere procentuele brutomarge wordt nagestreefd. Ook het standaardisatieprogramma, waarbij alle winkels naar een uniforme standaard worden omgebouwd en dat volop aan de gang is, past in deze nieuwe aanpak.

De Belgische Groep Brantano streeft ernaar een leiderspositie te bekleden in de distributie van schoenen in Europa. Eind maart 2006 had Brantano 282 winkels: 125 in België (inclusief Luxemburg), 146 in het Verenigd Koninkrijk en 11 franchises in het Midden-Oosten.

Brantano