• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Ralph Lauren ontvangt Outstanding Achievement Award

Ralph Lauren ontvangt Outstanding Achievement Award

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Ontwerper Ralph Lauren ontvangt dit jaar de Outstanding Achievement Award in Fashion, tijdens de Fashion Awards 2016. De prijs wordt op 5 december uitgereikt in de Royal Albert Hall in Londen. Dat meldt de British Fashion Council.

Ralph Lauren en zijn merk worden geroemd voor het ‘vormen en definiëren van de Amerikaanse mode-identiteit’. De British Fashion Council: “Door zijn onvermoeibare inzet voor design, innovatie, business en filantropie heeft Ralph Lauren zich gevestigd als een van de pijlers van de wereldwijde mode gemeenschap.”

Volgens de organisatie is Lauren verantwoordelijk voor ‘verschillende culturele momenten die de modewereld hebben gevormd, van iconische en cinematische advertentiebeelden, snelle goedkeuring en integratie van technologie, en een langlopende romance met story telling en glamour in Hollywood’.

Dame Natalie Massenet, voorzitter van de British Fashion Council, laat in een persbericht weten: "Ralph Lauren is een voorbeeld van een ontwerper en ondernemer. Hij heeft met zijn unieke visie bijgedragen aan het definiëren van een tijdperk in zowel de Amerikaanse en wereldwijde mode; Ik weet dat de meesten van ons zouden zeggen dat hij ons enorm heeft geïnspireerd. Hij heeft een buitengewone erfenis opgebouwd en ik kijk ernaar uit om hem te vieren voor de komende jaren.”

Eerdere winnaars van de Outstanding Achievement Award zijn: Karl Lagerfeld (2015), Anna Wintour OBE (2014), Terry en Tricia Jones (2013) en Manolo Blahnik CBE (2012).

Beeld: British Fashion Council

Ralph Lauren