• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Resultaten Vendex bemoedigend

Resultaten Vendex bemoedigend

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Koninklijke Vendex KBB heeft over de eerste helft van dit boekjaar een operationeel detailhandelsresultaat van €36,9 miljoen gerapporteerd, tegen €4,8 miljoen vorig jaar. Het operationele bedrijfsresultaat is opgelopen tot €55,6 miljoen (vorig jaar €24,8 miljoen). De sterke stijging dankt het concern vooral aan het wegvallen van de last (€47,9 miljoen) voor de revitalisering van V&D, die vorig jaar de cijfers drukte.

Met uitzondering van V&D hebben de belangrijkste takken van Vendex hun wist kunnen opvoeren. Van de drie business units met activiteiten in verschillende landen (Hema, Doe-Het-Zelf en Fashion) was vooral de stijging bij Fashion opvallend. Ook de Nederlandse warenhuisformule de Bijenkorf wist het (nog steeds negatieve) resultaat te verbeteren.

De business unit Fashion boekte een bijna 6% hogere omzet. Het concern dankt deze verbetering vooral aan strak voorraadbeheer en verbeteringen in de supply chain. Daarnaast heeft de damesmodeformule M&S (inmiddels 397 winkels in zes landen) een aanzienlijke resultaatstijging geboekt. Ook Hunkemöller voerde het resultaat sterk op. Evenals M&S ontwikkelt deze lingerieketen, die deze week ook nog de MasterCard Retail Jaarprijs won, zich tot een Europese winkelketen met inmiddels 269 vestigingen in zes landen. De hoog gepositioneerde damesmodeformule Claudia Sträter was overigens minder succesvol dan in het topjaar 2002/03. Het halfjaarresultaat van de keten, die onlangs voor het eerst een winkel in Duitsland heeft geopend, daalde.

Vendex KBB