• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sacha organiseert Golden Heel Award

Sacha organiseert Golden Heel Award

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Sacha doet zijn naam als creatieve schoenenwinkelketen eer aan. Na diverse samenwerkingsprojecten met Nederlandse ontwerpers als Jan Jansen, Jan Taminiau en Judith Osborn, heeft het schoenenbedrijf uit Brabant nu een prijs in het leven geroepen voor jonge ontwerpers.

Vijf studenten van het Fashion Institute Arnhem (FIA) doen mee aan de competitie om de Golden Heel Award. Vorig jaar maakte het bedrijf al bekend in samenwerking met het opleidingsinstituut een masterclass in schoendesign te beginnen, met de naam 'Golden Heel Class'. Negen studenten worden daarin opgeleid om hun eigen creativiteit te toetsen aan de wensen van de markt. De uitreiking van de Award is het einde van de cursus.

De schoenen die zij ontwierpen, worden in januari 2008 tijdens de fashionweek in Amsterdam voorgelegd aan een achtkoppige vakjury met daarin onder meer Jan Jansen en Floris van Bommel. Het beste ontwerp wint de award, die wordt uitgereikt tijdens de FIA Graduation Show 'Generation 9', onderdeel van de komende Amsterdam International Fashion Week. Het bekroonde ontwerp wordt door Sacha in productie genomen en komt in alle filialen te liggen.

Sacha