• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Schoenenmerk Blackstone klaar voor wereldwijde expansie met TCOG

Schoenenmerk Blackstone klaar voor wereldwijde expansie met TCOG

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Blackstone is een Nederlands familiebedrijf met een sterk eigen DNA. Het schoenenmerk is in Europa goed vertegenwoordigd en zet nu ook stappen in onder andere Amerika en Azië. In elke markt geldt een andere mentaliteit, en dat vraagt om een aangepaste strategie. Ter ondersteuning daarvan gebruikt Blackstone ItSuitsFashion, de fashion totaaloplossing van TCOG.

In 1992 is Blackstone gestart met het maken van schoenen gebaseerd op robuuste worker boots. De leren boots waren een schot in de roos en zijn uitgegroeid tot all-time classics. Inmiddels heeft het bedrijf een tak met werkschoenen en een tak met modeschoenen. Het bewaken van de merkidentiteit staat hoog in het vaandel. “Schoenmaker blijf bij je leest, zeggen ze niet voor niets”, lacht Arjan Verweij, Manager Finance & Operations bij Blackstone. “Pumps zal je dan ook niet snel tegenkomen in onze collectie. We gaan met de mode mee, maar houden vast aan ons DNA: kwalitatief hoogwaardige schoenen met een stoere look en feel. We maken uitsluitend gebruik van premium materialen. Zorgvuldig geselecteerde leersoorten, goede zolen én er komt nog echt handwerk aan te pas.”

Bewezen resultaat

Tot voor kort werkte Blackstone met een verouderd softwarepakket. Voor het maken van nieuwe koppelingen liep het bedrijf dan ook tegen hoge kosten aan. Daarnaast was de oude IT-omgeving niet ingericht voor producten met meerdere maten, seizoenen en prijsbreuken. Verweij: “Dit kostte ons veel geld en energie. We waren daarom op zoek naar een pakket met specifieke toepassingen voor de modebranche. Na een aantal gesprekken te hebben gevoerd met verschillende leveranciers waren er twee partijen die in aanmerking kwamen, beide gespecialiseerd in de fashionindustrie. De keuze om met TCOG in zee te gaan had te maken met meerdere factoren. Enerzijds vanwege de bewezen koppeling met Eezeebee en Magento en anderzijds vanwege de administratieve tijdswinst die behaald kon worden.”

Toegevoegde waarde

ItSuitsFashion, de fashion totaaloplossing van TCOG, ondersteunt het afhandelen van verschillende soorten orders, wat een groot voordeel is. Een consignatieorder volgt bijvoorbeeld een aparte workflow. Daarnaast is er een koppeling mogelijk met de inkooporganisaties die de facturering overnemen. “Voorheen moesten we alle losse facturen handmatig invoeren, met ItSuitsFashion is het een kwestie van één druk op de knop en klaar.” Om haar klanten nog beter te bedienen heeft Blackstone in samenwerking met Eezeebee ook een B2B-platform gelanceerd. Op dit fraai vormgegeven salesportaal kan de retailer zelf inloggen en, naast het inzien van alle benodigde informatie, vanuit verschillende invalshoeken kennismaken met het merk Blackstone. “Een grote toegevoegde waarde; in plaats van een mail te sturen zijn facturen en orderbevestigingen, maar ook campagnefoto’s, nu 24/7 beschikbaar.”

Directe koppeling

In het transport-dashboard kunnen alle zendingen vanuit de fabriek worden gemonitord. Op basis daarvan kan Blackstone haar klanten informeren over de voorraad van een bepaald artikel en de verwachte datum van uitlevering. “We hebben gekozen voor twee directe koppelingen voor onze transporteur. Het voordeel hiervan is dat zendingsgegevens tussen ons eigen systeem en het planningssysteem van de transporteur continu worden bijgewerkt. Eerder moesten we handmatig inloggen en zelf de zendingen aanmelden in het systeem van onze transporteur. Nu kunnen we op elk gewenst moment nog iets aan de zending toevoegen en deze direct doorsturen. We hoeven daar dus in feite niet meer over na te denken.”

Hands-on- mentaliteit

De IT-consultant van TCOG, die nauw betrokken was bij de implementatie, had ruim twintig jaar ervaring. En dat was volgens Verweij duidelijk te merken. “Er was een goede klik en de samenwerking verliep soepel. Eventuele aanpassingen konden ter plekke worden verwerkt. Natuurlijk is een nieuw systeem altijd even wennen. Ik ben geen wizzkid, maar gelukkig werkt het systeem heel intuïtief. Wanneer je in de zoekbalk een zoekwoord typt, verschijnen er direct relevante schermen. En ook het management van onze producten, van ontwerp tot definitieve schoen, is overzichtelijk: zodra een ontwerp is goedgekeurd staat het direct in ItSuitFashion. Het mooie van deze oplossing is dat de mogelijkheid bestaat om in de toekomst extra zaken toe te voegen. Op regelmatige basis heb ik een call met TCOG om de voortgang en eventuele aanpassingen te bespreken. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Uiteindelijk werken we toe naar één systeem waar al onze verschillende afdelingen mee kunnen gaan werken.”

Over TCOG

TCOG, met hoofdkantoren in Turnhout (BE) en IJsselstein (NL), is sinds 2001 actief als Microsoft ERP partner. TCOG realiseert zich als geen ander dat het ultieme samenspel tussen feiten en gevoel doorslaggevend is voor succes. Daarom genereert TCOG échte antwoorden op doelgerichte vraagstukken met ruimte voor gevoel, zodat bedrijven in Fashion, Retail en Industry werkelijk het beste uit hun business kunnen halen. Bij TCOG werken mensen die er alles aan doen om hun klanten verder te laten groeien met hun ambities. Dit door te denken vanuit het oogpunt van de klant en daar eigen kennis en expertise aan toe te voegen. Meer informatie over TCOG is te vinden op http://www.tcog.nl. Volg TCOG op Twitter via @TCOGtechnology of volg onze Facebookpagina.

Partner Content
TCOG