• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Showroom: 2e editie goed ontvangen (video)

Showroom: 2e editie goed ontvangen (video)

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Goed zakendoen en plezier beleven, dat zijn volgens de organisatie twee belangrijke ingrediënten van de modevakbeurs Showroom die deze week (22 en 23 juli) zijn tweede editie beleefde. Het liep geen storm in de Rai, maar over de kwaliteit van het publiek viel volgens exposanten niets te klagen. "Ik heb in twee dagen tijd toch zo'n 30 waardevolle nieuwe contacten opgedaan," zegt Fons Dickman, die Geox vertegenwoordigt. En ook Cees van Nieuwenhuyzen van Fros International (o.m. Bad Boys) vindt deelname aan Showroom voor herhaling vatbaar.

Na een succesvolle eerste editie in januari van dit jaar verwerft de nieuwe middensegmentsbeurs, die uit dezelfde koker komt als de vakbeurzen Modefabriek en Kleine Fabriek, nu een positie op de beursagenda. De eerste beursdag lieten de bezoekers het een beetje afweten, maar dat is volgens de deelnemers de tweede dag rechtgetrokken. "Ik ben bang dat de Igedo beurzen die hetzelfde weekend in Düsseldorf plaatsvonden, van invloed zijn geweest, zegt Van Nieuwenhuyzen, "er is ook nog een beurs in het World Fashion Centre (de Mens Fashion Preview, red.) en onderschat niet hoeveel mensen nu met vakantie zijn."

Karen Mönnich van IC Companys dat dit seizoen de labels Cottonfield en Jackpot naar Showroom verplaatste, noemt Showroom "een heel waardevolle beurs". Het bedrijf stuurde vooraf zo'n 200 uitnodigingen naar prospects. "De opkomst was goed en dat geldt ook voor de reacties," zegt Mönnich.

Retailserviceorganisatie Intres had zijn tweejaarlijkse mode-preview naar Showroom verplaatst. In een afgeschermde ruimte was een trend forum ingericht en werden twee trendpresentaties gegeven. Charlotte Bik, Hoofd Styling van Intres, is de samenwerking erg goed bevallen. "Van onze leden komt regelmatig het verzoek of er niet meer gecombineerd kan worden. Nu konden zij de presentatie bijwonen en de trends vervolgens meteen op de beursvloer zien." Bik vindt wel dat de presentaties een volgende keer voor al het beurspubliek toegankelijk zouden moet zijn.

Het aantal exposerende merken op de beurs was volgens de organisatie met 25 procent gegroeid. Hoeveel bezoekers Showroom bij zijn tweede editie heeft getrokken was dinsdagmiddag nog niet bekend.

SHOWROOM