• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sobere bescherming voor winter 06-07

Sobere bescherming voor winter 06-07

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De nieuwe wintermode is sober en bedekt. Lagen stof, capuchons, lange pijpen en mouwen en hoge halssluitingen maken een einde aan de afgelopen seizoenen waar de blote huid hoogtij vierde. Ook de versieringen worden tot een minimum teruggebracht. Dat betekent niet dat alle decoratie verdwijnt, maar het is minder frivool en biedt houvast.

Dat laatste geld letterlijk voor de wintercollectie die Viktor Horsting en Rolf Snoeren deze week in Parijs presenteerden. Zoals een babyschoentje naar goed Oud-Hollandse traditie in zilver wordt gedoopt, zo deed het ontwerpduo dat met hun kleren. Alle klassiekers kwamen aan bod. Van het kleine zwarte jurkje, de trenchcoat, de bontjas, het mantelpakje, de witte blouse tot de uitstaande zwarte rok en cocktailjurk. En allemaal waren zij door Viktor & Rolf voorzien van een zilveren randje. De decoratie varieerde van een ceintuurtje of corsage tot het zilveren lijfje van een cocktailjurk en een geheel zilveren bruidsjurk en boeket.

Hussein Chalayan heeft een reputatie opgebouwd met functionele creaties. Zo is een jurk bij hem tevens een koffietafel of een stoelcover. Ook de eerste modellen die hij deze week in de Franse hoofdstad op de catwalk bracht hadden kragen op hun pakjes die aan stoelleuningen deden denken. Opvallend, maar wel draagbaar. Zoals de hele collectie. Die opgeblazen kragen passen prima in de wintertrend voor hoge halslijnen en korte getailleerde jasjes. Verder bracht Chalayan prachtige mantelpakjes met geplisseerde mouwen, gelaagde rokjes en zijden avondjurkjes. Netjes, ingetogen, maar zeker niet onopvallend.

Ook bij Givenchy koos Riccardo Tisci voor sobere en gestructureerde mode. Terwijl de ontwerper voordat hij bij het Franse huis begon bekend stond om zijn donkere, 'gothic'-achtige stijl, begon hij nu zwarte, getailleerde jassen en strakke rokken. Later werd het wilder met pluizige bontjasjes, bombers en feestelijke avondjurken die zo de winkel in kunnen.

Parijs