• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Solo Donna Fashion: “Vendit biedt meer dan een kassasysteem”

Solo Donna Fashion: “Vendit biedt meer dan een kassasysteem”

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Als moderetailer krijg je te maken met een brij aan belangrijke informatie en data. Een gebruiksvriendelijk en volledig kassasysteem is daarom onmisbaar. Solo Donna Fashion Retail B.V. in Heemstede vond in Vendit een servicegerichte partner. “Ons kassasysteem is het financiële kloppend hart van het bedrijf.”

Wie vandaag de dag een nieuwe modezaak wil openen, doet er goed aan om met een onderscheidend concept te komen. Toen Ana Godinho en Marjon de Koning de koppen bij elkaar staken hebben zij dan ook veel gebrainstormd, werkbezoeken afgelegd en marktonderzoek gedaan in binnen- en buitenland. “Vrouwen van boven de dertig jaar, de doelgroep waar wij ons op focussen, hebben doorgaans een druk leven. Zowel zakelijk als in de privésfeer. Onze visie is om deze hardwerkende en gepensioneerde vrouwen kennis te laten maken met mooie, betaalbare kleding. Items die je kunt mixen en matchen in verschillende stijlen, aangevuld met accessoires zoals tassen en hoeden.” Bij Solo Donna Fashion kunnen klanten op hun gemak winkelen en passen zonder enige verplichting in een rustige, vertrouwde omgeving. De ondernemers merken dat mensen daardoor uit hun comfortzone durven te komen: ze voelen zich vrij om nieuwe stijlen uit te proberen. Om de exclusiviteit te waarborgen wordt er van elk artikel één stuk per maat ingekocht.

Klaar-terwijl- u-wacht- service

Uniek is dat alle kledingstukken gratis kunnen worden vermaakt. Godinho is een ervaren coupeuse. Terwijl zij achter in het atelier aan het werk is, helpt De Koning andere klanten in de winkel. “We krijgen veel positieve reacties op deze klaar-terwijl-u-wacht-service. Onder het genot van een kop koffie wordt je aankoop ter plekke vermaakt. Klanten zien dit als een grote meerwaarde.” Solo Donna Fashion brengt ook een eigen collectie jurken uit. Bij de naden wordt er voldoende stof overgelaten om het kledingstuk te kunnen uitleggen. De Koning: “Ook op andere fronten zijn we eigenwijs in onze strategie. Zo hebben we altijd van alle seizoenen enkele artikelen in de winkel hangen. Doordat we zelf inkopen kunnen we mee laveren met het weer, het straatbeeld en de ontwikkelingen in de maatschappij. Dat houdt de zaak dynamisch.”

Gebruikersgemak

Tijdens het opzetten van hun bedrijf hebben de ondernemers grondig research gedaan op het gebied van kassasystemen. Want een goede kassa is van essentieel belang. “We hebben vijf verschillende bedrijven benaderd en meerdere beurzen bezocht. Bij Vendit voelden we, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak, een klik.” Hun retailoplossing is meer dan een kassa. Het is een volledig boekhoudkundig pakket dat op een zeer gebruiksvriendelijke manier is ingericht. Het bevat alle informatie die je als retailer nodig hebt om inzicht te krijgen in onder meer de voorraad, omzet en cashflow. Met een druk op de knop kun je gericht zoeken op merk, item, seizoen of tijdstip. Een fout op de kassabon kan met een muisklik worden hersteld. En het is een geruststellende gedachte is dat al deze gegevens veilig in de cloud zijn opgeslagen.

Betrokkenheid

Met een training-on- the-job werd het softwareprogramma toegelicht door een vertegenwoordiger van Vendit. “We stonden allebei klaar met onze notitieboekjes, maar die waren echt niet nodig”, aldus Godinho. “Na een duidelijke demo was alles helder en nadien kwam onze contactpersoon nog regelmatig langs om te kijken het allemaal goed verliep. Die betrokkenheid was erg plezierig.” Een pluspunt is dat de retailoplossing van Vendit naar wens kan worden uitgebreid. Een tweede vestiging van Solo Donna Fashion zit in de pijplijn, onthullen de mode-ondernemers. Op dit moment zijn zij zich aan het oriënteren voor een strategische locatie in Noord-Holland. “De wetenschap dat ons kassasysteem is ingericht op een dergelijke uitbreiding, is prettig. De gegevens van verschillende filialen kunnen worden gekoppeld, afzonderlijk worden uitgedraaid of met elkaar worden vergeleken. Al die transacties vormen uiteindelijk de kern van je zaak: dát is waar allemaal om draait.”

http://www.vendit.nl/nieuws/04/05/2016/vendit-biedt- meer-dan- een-kassasysteem- aldus-solo-donna


Partner Content
VENDIT