Teleurgesteld na je eerste collegeweek? Twijfel je of je wel op de juiste opleiding zit? Het is nog niet te laat. Je kunt dit academisch jaar nog starten aan de Amsterdam Fashion Academy.


Van styling wedstrijden en fotoshoots tot professionele workshops en bezoekjes aan musea en modewinkels: als student van de Amsterdam Fashion Academy word je helemaal ondergedompeld in de cultuur en creativiteit van Amsterdam. En als je ervan droomt deel uit te maken van deze intieme boutique academy: er zijn nog een paar plekken beschikbaar in de opleiding Fashion with Textiles Design (Hons) BA. Je bent nog op tijd om te starten.

Internationale vibe

De introductieweek was een inspirerende, opwindende en gezellige tijd, waarin studenten en docenten elkaar hebben leren kennen. De 65 studenten die dit jaar voor de Amsterdamse modeacademie hebben gekozen, komen uit alle hoeken van Europa en de wereld. Daarmee brengen ze niet alleen een internationale vibe, maar ook allerlei verschillende visies met zich mee. De internationale docenten hebben de tijd en ruimte om individuele talenten en creativiteit te laten groeien, waardoor ook hún kwaliteit tot bloei komt.

Amsterdam Fashion Week

“Een nieuw jaar betekent nieuwe mensen!”, zegt Iris Peitzmeier, Managing Director. “We verwelkomen onze nieuwe studenten en we wensen ze veel geluk, inspiratie en vooral plezier. In dit nieuwe schooljaar plannen we veel wedstrijden, tentoonstellingen en samenwerkingen met de industrie om studenten ervaring te laten opdoen met de echte wereld. Daar beginnen we nu al mee door een groep mee te nemen naar de Amsterdam Fashion Week en een masterclass van Viktor & Rolf.”

Fashion with Textiles Design

De opleiding Fashion with Textiles Design (Hons) BA richt zich op studenten die een carrière als mode- of stoffenontwerper nastreven. In deze opleiding leer je zowel conceptueel als trendgedreven ontwerpen. Je experimenteert met creatieve kniptechnieken, traditioneel patroonknippen, stoffen, research, illustratie, en zakelijke en productievaardigheden. Dit resulteert uiteindelijk in een professionele eindexamenshow en een tentoonstelling van je portfolio.

Vertaal inspirerende ideeën in echte kleding, verander abstracte ideeën in kwalitatieve kledingstukken: de Amsterdam Fashion Academy helpt je om een onafhankelijk en creatief denker te worden en elke dag weer met je eigen innovatieve oplossingen te komen.

Over de Amsterdam Fashion Academy

De Amsterdam Fashion Academy is een private internationale modeacademie in hartje Amsterdam. De student staat hier centraal: er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en studenten worden serieus voorbereid op een baan in de modewereld. De Academy opende haar deuren in 2013 en mocht al snel de opleidingen ‘Fashion with Textiles Design’ en ‘Fashion Business’ aanbieden als British Bachelor’s Honours Degrees, geaccrediteerd door Bucks New University in Engeland, samen met een Fashion Foundation programma. Deze diploma’s voldoen daarmee ook aan de standaarden van de UK Quality Assurance Agency (QAA). De Amsterdam Fashion Academy is er trots op een kleine en persoonlijke modeacademie te zijn, waar kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. In 2017 verhuisde de Academy naar een elegant pand in het centrum van Amsterdam, wat bijdraagt aan een vriendelijke en informele sfeer waarin studenten elkaar beter leren kennen en inspireren.

Je kunt contact opnemen met de Amsterdam Fashion Academy via e-mail: [email protected], of telefoon: +31 (0)20 4896692

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN