• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • State of Art BV stopt met dameslijn

State of Art BV stopt met dameslijn

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

State of Art richt zich vanaf heden volledig op mannenmode. Dit besluit betekent het einde van het vrouwenmerk Tender. Het merk Tender zal na het winterseizoen 03/04 geen zomercollectie meer uitbrengen. De belangrijkste reden voor dit besluit is dat de investeringen te hoog zijn om, naast een sterk mannenmerk, een gelijkwaardig vrouwenmerk te ontwikkelen. Nu alle aandacht op de kernactiviteit mannenmode is gericht, zal het succesvolle merk State of Art verder uitgebouwd worden.

State of Art BV is succesvol op het gebied van moderne casual kledingsconcepten voor mannen. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal ontwikkelt State of Art zich verder als een sterk groeiend mannenmerk. Met het besluit te stoppen met het vrouwenmerk Tender, wordt nu volop ruimte gecreëerd om dit sterke mannenmerk internationaal verder uit te bouwen. Om dit doel te bereiken zijn de interne werkprocessen en de logistiek inmiddels geoptimaliseerd, en worden meerdere leveringen per seizoen op de markt aangeboden. Ook de samenwerkingsverbanden met retailers, onder andere franchising en shop-in-shop, zijn hierop volledig afgestemd.

Het vrouwenmerk Tender werd in 1989 gelanceerd, maar kon door de jaren heen het succes van de mannenlijn niet evenaren. Duidelijk werd dat het continueren van Tender te grote investeringen zou vereisen, te meer omdat het ontwikkelen van een vrouwenmerk een geheel andere discipline is. State of Art kiest er nu voor zich volledig te richten op haar kernactiviteit.

State of Art