• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sterke groeicijfers H&M

Sterke groeicijfers H&M

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het gaat goed met Hennes & Maurits. De modegigant rapporteerde over de eerste negen maanden van dit jaar een totale omzetstijging van 14%. Daarmee is het marktaandeel van H&M gegroeid in ieder land waar de retailer actief is. De totale omzet voor de H&M Groep steeg naar SEK 37,369 miljoen. Alleen al in het derde kwartaal steeg de omzet met 17% naar SEK 12,664 miljoen.

H&M heeft in ieder land waar het bedrijf actief is opvallende verbetering geboekt. Vooral voor Frankrijk, de VS en Spanje zijn opvallende resultaten te constateren. In Frankrijk bijvoorbeeld heeft H&M in de afgelopen maanden, negen nieuwe winkels geopend. In dat land is de omzet met 34% gestegen. H&M heeft dit jaar 46 nieuwe winkels geopend; tien in Duitsland, negen in Frankrijk, zeven in de VS, vijf in Engeland en Oostenrijk, drie in België, twee in Nederland en één in zowel Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland als Luxemburg. Het totaal aantal H&M-winkels bedraagt nu 809.

In het vierde kwartaal zet H&M haar expansie voort met de geplande opening van 39 nieuwe winkels. In deze periode gaan er ook vier fillialen dicht. Het grootste aantal nieuwe winkels wordt in Duitsland geopend. Daar staan er negen gepland. Daarna volgend de Verenigde Staten en Spanje waar ieder acht nieuwe fillialen geopend zullen worden.

hnm