• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sterke uitbreidng Esprit in VS

Sterke uitbreidng Esprit in VS

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Esprit Holdings, dat gevestigd is in Honk Kong, heeft aangekondigd haar marktaandeel in de Verenigde Staten drastisch te zullen gaan uitbreiden. Esprit deed deze mededeling naar aanleidng van het bekend maken van de netto jaarwinst van het bedrijf die met 61% gestegen is naar 122 miljoen euro. De indrukwekkende groei is te danken aan sterke verkoopcijfers en een recent belastingvoordeel in Duitsland. Duitsland is Esprits grootste afnemer.

In de zomer van 2003 zal Esprit haar producten groots introduceren in niet minder dan 270 Amerikaanse warenhuizen. Het bedrijf verwacht binnen een jaar tijd een verkoopomzet van honderd miljoen dollar in de Verenigde Staten te realiseren. Op dit moment is genereert Esprit slechts een klein deel van haar omzet in dat land. Esprit Holding verwierf in april dit jaar de merkenrechten van Esprit in de Verenigde Staten en Canada.

In het afgelopen boekjaard (dat op 30 juni eindigde) boekte Esprit een omzetstijging van 14% tot 1,2 miljard euro. De inkomsten uit groothandelsactiviteiten, 57% van de totale omzet, stegen met 15%. Inkomsten uit retailverkoop stegen met twaalf procent. Op korte termijn gaat Esprit ruim 50 miljoen euro investeren in de opening van 18 nieuwe winkels in Europa, waarvan minimaal zes in Londen voor juni 2004.

De winst van Esprit Europe, dat in Dusseldorf is gevestigd, steeg met 40% dankzij een belastingvoordeel in Duitsland. Op de Aziatische markt ging het een stuk minder goed. Ondanks een verkoopstijging van 30% in Hong Kong, draaide Esprit Holding toch verlies als gevolg van renovatie-kosten en royalties.

Esprit