• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Stijging omzet Brantano

Stijging omzet Brantano

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

In het eerste halfjaar van 2003 heeft de Belgische Brantano Groep een omzet behaald van 149,9 miljoen euro. Dat betekent voor de schoenenfabrikant een stijging van 3,1 procent ten opzichte van de omzet in dezelfde periode in 2002.

Van de totale voorjaarsverkoop nemen België en Luxemburg 45,8 procent voor hun rekening. Groot Brittannië zorgde voor 45,4 procent en Denemarken voor 3 procent. In Nederland werd een omzet van 8,8 miljoen behaald, die staat voor 5,8 procent van de totale omzet. "In Nederland werden in het eerste half jaar tien van de eenenveertig winkels gesloten. Deze sluitingen passen in de herstructurering die we doorvoeren.", aldus Joris Brantegem, gedelegeerd bestuurder van de groep.

Het grootste deel van de opbrengst kwam voort uit de zomercollectie, die vooral goed verkocht in april en mei. Volgens Brantegem liep alleen de uitverkoop in Nederland niet zo goed dit jaar: "Dit kan worden verklaard door de moeilijke economische omstandigheden, die een belangrijke invloed hebben op de Nederlandse schoenenmarkt. " De Brantano-groep denkt dit jaar een algemene groei van tien procent te kunnen realiseren.

Brantano