• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Succesvol jaar voor Gerry Weber

Succesvol jaar voor Gerry Weber

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het afgelopen jaar heeft het Duitse damesmerk Gerry Weber de verkoop verder zien groeien.

De omzet steeg in fiscaal 2005 met 11,6% van €352,2 miljoen naar €393,1 miljoen. De brutowinst steeg van €33,4 miljoen naar €41,6 miljoen. De nettowinst kwam uit op €16,7 miljoen, een stijging van 31% ten opzichte van het voorgaande jaar. Met deze cijfers sluit het modebedrijf zijn meest succesvolle jaar sinds de oprichting af.

Naast een stijging van verkoop en winst steeg ook het aantal werknemers. In fiscaal 2005 werden 130 nieuwe banen gecreëerd in voornamelijk het retailsegment. Momenteel zijn er 1647 mensen werkzaam bij Gerry Weber.

Het bedrijf heeft de aandacht verlegd en concentreert zich momenteel op het openen van eigen winkels. Daarnaast beheert Gerry Weber met succes een franchise voor Gerry Weber winkels.

Van oorsprong is Gerry Weber producent en groothandel van onder andere de merken Gerry Weber, Gerry Weber Sport en G.W. Na de succesvolle ontwikkeling van eigen winkels wil het bedrijf zich verder in deze richting gaan ontwikkelen. Zowel door het openen van eigen winkels als door middel van franchise. De retailactiviteiten van Gerry Weber zijn voor een groot deel verantwoordelijk geweest voor de verkoopgroei van het afgelopen jaar. Het aantal winkels onder de noemer House of Gerry Weber, zowel door het bedrijf zelf als door franchisepartners opgestart, stegen van 30 naar 120 in Duitsland en daarbuiten. Het bedrijf heeft plannen om de groothandelsactiviteiten in te krimpen en de retailactiviteiten verder te ontwikkelen. Dit jaar wil het bedrijf zo'n 65 nieuwe winkels voor het eigen merk openen. Het bedrijf streeft naar 300 tot 400 winkels, waarvan tweederde buiten Duitsland zullen liggen.

Gerhard Weber, oprichter en voorzitter van het bestuur bij Gerry Weber: "De cijfers tonen dat onze retailactiviteiten minstens even succesvol zijn als onze groothandelsactiviteiten. Waarom zouden we dit niet verder uitbreiden? Ik ben ervan overtuigd dat we in 2010 meer dan de helft van onze producten in onze eigen winkels zullen worden verkocht, zowel door onszelf als door franchisepartners."

Gerry Weber