• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Succesvolle laatste Fashion Impression

Succesvolle laatste Fashion Impression

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Op woensdag 23 juli vond de vijfde Fashion Impression plaats in het Euretco Expocenter in Houten. Ruim vierhonderdvijftig bezoekers genoten van de trendprognoses van Truus Dokter, de modeshow en de feestelijke barbecue. Extra feestelijk misschien nog, omdat de avond ook een afscheid was van de Fashion Impression 'oude stijl': volgend seizoen komt Euretco met een geheel nieuwe aanpak, aangepast aan het snel veranderende modeklimaat.

"Euretco weet wanneer het moet stoppen", zei adjunct directeur Harry Bijl, de gastheer van de avond. Met seizoenen die vliegensvlug in elkaar doorlopen is er vraag naar een andere sfeer, een snellere bediening van de vraag van consument en dus inkopers, aldus Bijl. En op deze interessante maar vooral gezellige avond bewees Euretco dat het inderdaad niet bang is van koers te veranderen op het hoogtepunt van een succes.

Vooral de trendinformatie van Truus Dokter, de bekende voorspeller van het Parijse Peclers, werd gretig beluisterd. Op zwierige, ongedwongen wijze bracht zij de inkopers op de hoogte van de laatste trends voor de winter en de zomer van 2004. Dokter begon haar prognose praktisch, met een korte update voor de winter naar aanleiding van de Haute couture shows in Parijs.

De basiskleur die zij voor het najaar van 2003/2004 signaleerde is zwart, al dan niet in combinatie met wit, vaak in tachtigerjaren stijl. Ook rood zal volgens haar een nieuwe basic worden, niet meer weg te denken uit het modebeeld. Verder is grijs helemaal terug en blonde kleuren, gemixt in metaalglanzen. Deze metallic-trend is te vinden in alle lijnen, van casual tot gekleed, en zal zeker voortgang vinden in de volgende seizoenen. Wat Dokter zeker binnenkort verwacht te zien in de etalage van Zara is het ritmische, grafische accent. Verder zijn bont en kant deze winter erg belangrijk, net als het mannenpak voor vrouwen, de minirok, de oversized trui en de bustier. Let ook op de opkomst van de twintiger jaren en de groeiende rol van de blouson.

De damestrends voor deze zomer werden door Dokter pakkend samengevat in vier stijlen: Earth and design, Pracht en praal, Robinson en Not so simple. De eerste staat voor modernisme, aardetinten, broeken en rokken in strakke modellen met veel lusjes zakken en trekkoorden als accent. Pracht en praal ziet Dokter in jonge, chique kleding met felle kleuren, gecombineerde sportswear en workwear. Het gedrapeerde T-shirt en de soavebroek met laag kruis zijn representanten van deze trend.

Het kledingstuk opnieuw uitgevonden, casual geklede jasjes van 'verwitte' stoffen, slierten, haakwerk en het wijde piratenshirt vertegenwoordigen Peclers' Robinsontype. Handgemaakte accessoires (ook terug te vinden in de andere lijnen) met schelpen en touw maken deze look compleet. Not so simple zijn de nonchalant simpel lijkende kleren die van dichtbij zéér doordacht blijken. Een frisse basis, pyama-achtige jasjes worden hier gecombineerd met felle uni tassen en schoenen. Voor deze trend adviseert Dokter kleuren als groen, wit en roze of andere zachte neutralen. Mannen gaan volgende zomer voor kalmte en vakmanschap of juist voor het Robinson achtige stoere type. Ook de mengeling van etnisch en sportief zet voor hen helemaal door.

De modeshow die de avond afsloot gaf een snelle, spetterende samenvatting in beeld en geluid van de trendinterpretatie van verscheidene Euretcomerken. Zo zullen de groenen en metallic glans-satijnen volgens Dokter volgende zomer overal te zien zijn. Deze waren dan ook rijkelijk vertegenwoordigd in de collecties, zoals die van Frou Frou, Sao Paulo en Cottonfield. Dat witten het helemaal worden, bleek uit de shows van HS Fashion, Bianca en Melka. En natuurlijk waren de polo's en de ruige 'rugby look' met patches, nummers en afwijkende prints, aanwezig die Dokter voor de mannen had voorspeld.

Na een dergelijk succes is het afwachten wat Euretco voor het volgende seizoen op touw heeft staan. Want trends en events worden steeds moeilijker te voorspellen... (Marieke van der Poel)

Euretco