• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Technologiebedrijf Intel helpt Levi’s om kosten te besparen

Technologiebedrijf Intel helpt Levi’s om kosten te besparen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Intel werkt samen met jeansmerk Levi’s aan een nieuw experiment, waar met behulp van Intel’s Internet of Things (IoT) Platform alle bewegingen in de winkel worden bijgehouden, in een poging geld te besparen. Dat heeft het technologiebedrijf bekendgemaakt.

Het nieuwe experiment wordt uitgevoerd in de Levi’s winkel in San Francisco. Levi’s plaatst een RFID tag, een draadloos microchip in een label dat gegevens kan overbrengen in realtime, op alle artikelen in de winkel. De tags zijn gekoppeld aan het IoT Platform, dat data verzamelt en deze naar de cloud stuurt. Het platform kan elke beweging in de winkel bijhouden en herkent zowel een te grote voorraad als uitverkochte producten.

Het experiment biedt medewerkers van Levi’s de mogelijkheid om de hele winkel elke minuut te scannen,” zegt Brian Krzanich, CEO van Intel. Volgens Krzanich wordt ieder item bijgehouden in realtime, om ervoor te zorgen dat er meer producten aanwezig zijn wanneer de klant ze nodig heeft en weer worden verwijderd als de vraag daalt.

Krzanich heeft tot nu toe niets gezegd over de voordelen die het gebruik van de nieuwe technologie heeft opgeleverd voor de omzet van Levi’s. Wel zei hij dat elke 3 procent aan nauwkeurigheid in voorraad die wordt opgedaan, goed is voor een stijging van 1 procent van de omzetgroei.

Levi's