• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Terugblik: 5 artikelen over bruidsmode die je gelezen moet hebben

Terugblik: 5 artikelen over bruidsmode die je gelezen moet hebben

Door Joanna Mania

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

FashionUnited heeft vijf lezenswaardige artikelen over bruidsmode op een rij gezet.

1. Vijf trends die hun stempel drukken op bruidsmode

Sommige mensen denken wellicht dat traditionele bruiloften een ding van het verleden zijn, maar dat betekent niet dat het slecht gaat in de bruidsmode industrie. Steeds meer jonge koppels zoeken wereldwijd naar nieuwe, unieke en alternatieve manieren om hun grote dag te vieren. Bekijk hoe de bruidsmode op dit moment wordt beïnvloed.

Lees meer: FashionUnited / Vivian Hendriksz

2. Kijken: Tentoonstelling Just Married

De bruidsjurk, voor veel vrouwen een van de hoogtepunten van hun trouwdag. Door de jaren heen is echter veel veranderd in de bruidsmode. Waarom is een bruidsjurk tegenwoordig vaak wit? Waarom wordt een sluier gedragen en welke parels van ontwerpen zijn de laatste eeuwen gemaakt? De tentoonstelling 'Just Married' geeft antwoorden op deze (en andere) bruids-gerelateerde vragen.

Lees meer: FashionUnited / Caitlyn Terra

3. Belangrijke bruidsmode trends voor Lente 2018

Het is geen verrassing dat de ready-to-wear bruidsmode markt een snel groeiende markt is, nu retailers uit de massamarkt ook stappen zetten in de bruidsmode. Meer dan ooit lijken de belangrijke trends van seizoens shows van bruidsmode onder het vergrootglas te liggen, nu bruids- en modemerken steeds vaker moeten vechten om concurrentie de baas te zijn. Maar wat zijn de belangrijkste trends voor de lente van 2018? FashionUnited zet ze op een rij gebaseerd op data van retail en onderzoeksbureau Edited. Bekijk ze hier.

Lees meer: FashionUnited / Vivian Hendriksz

4. In Beeld: Bruidslingerie

Het was vorig jaar al een grote trend; retailers die bruidscollecties presenteerden. Maar wat is een mooie jurk zonder het juiste ondergoed? Veel merken breiden dit jaar hun assortiment uit met een extra categorie: bridal lingerie. Van luxe kant, sexy bralettes tot comfortabele satijnen kimono’s en jersey pyjama’s. FashionUnited zet een aantal collecties op een rij.

Lees meer: FashionUnited / Anne Buis

5. Gypsy & metallic: opvallende bruidsjurken trends voor 2018

Trouwen wordt steeds hipper! Het is al lang niet meer zo’n traditionele en formele aangelegenheid als vroeger. Trouwen is er voor iedereen, in alle vormen en maten. Dat zag je de afgelopen jaren al door de opkomst van de festival- en meerdaagse bruiloften, maar daar blijft het niet bij. Bruiloften met een industrial uitstraling of bijvoorbeeld een desert theme worden in Nederland ook steeds populairder. Hoe ziet de nieuwste trend eruit?

Lees meer: FashionUnited / ThePerfectWedding

Bruidsmode
Terugblik