• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Terugblik: 5 reads over Denim

Terugblik: 5 reads over Denim

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De maand oktober stond in het teken van het thema Denim. FashionUnited heeft een aantal lezenswaardige artikelen op een rij gezet.

1. Kingpins: duurzaamheid, metallics en comfort denim

Denim leeft en het gaat de hele dag over niets anders tijden Kingpins. En het gaat natuurlijk om de nieuwste innovaties. Wie presenteert de nieuwste technieken en wie komt er met de nieuwste innovaties en trends?

Lees meer: FashionUnited / Anne Buis

2. Anbasja Blanken: “Ik wilde een vrouwelijke en elegante collectie”

Ze had de nacht ervoor niet geslapen, maar dat was het helemaal waard. Anbasja Blanken straalt na afloop van de uitreiking van de Global Denim Awards. De ontwerpster won de Global Denim Award voor haar collectie in samenwerking met de Italiaanse weverij ITV Denim. Het was een ‘typische Anbasja’ collectie, vol vrouwelijke elementen, parels en glow in the dark details.

Lees meer: FashionUnited / Anne Buis

3. Nobody Has To Know lanceert denim collectie The Uncut

Het Amsterdamse winkelconcept Nobody Has To Know timmert al sinds 2014 aan de weg. Inmiddels heeft het concept, naast twee eigen winkels en private label, een eerste premium denim collectie gemaakt: The Uncut. FashionUnited sprak met oprichtsters Hannah van Dijck en Jiske Snoeks over de nieuwe denimlijn en de toekomstplannen.

Lees meer: FashionUnited / Anne Buis

4. Denim Innovatie: Vijf bijzondere talenten

Voor wie gelooft dat modetrends in golven komen, is de huidige denimtrend 'een tsunami'. Er komt geen eind aan en denim is een blijvertje. Jeans zijn eigenlijk nooit 'uit de mode' maar veranderen wel steeds van uiterlijk. FashionUnited presenteert: De meest innovatieve denim makers van dit moment.

Lees meer: FashionUnited / Barbara Russ

5. Jason Denham: “Nieuwe winkel vertelt ons hele concept”

Bij CEO Jason Denham moet alles spik en span zijn in de nieuwe Denham-winkel. Het is het zevende filiaal van het denimmerk in Amsterdam, maar dat maakt het niet minder speciaal. “Sterker nog, het wordt iedere keer spannender,” lacht hij. FashionUnited ging langs bij de nieuwe vestiging aan de Hobbemastraat en sprak met de oprichter en CEO over zijn nieuwe aanwinst en de plannen voor het denimmerk.

Lees meer: FashionUnited / Anne Buis

Bonus: Infographic serie - de belangrijkste modecijfers over denim

De denimindustrie is een belangrijke sector. In aanloop van FashionUnited's focus op denim in de maand oktober, nemen we in het zevende deel van de statistieken infographic serie de denimindustrie onder de loep.

Lees meer: FashionUnited

Voor alle artikelen over denim, klikt u hier.

Denim
Terugblik