• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Terugkeer van de jaren 80!

Terugkeer van de jaren 80!

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Schoudervullingen, oversized T-shirts, felle neonkleuren en - HELP - leggings! Het ziet er naar uit dat dit alles binnenkort weer mode wordt, want internationale stylisten signaleren voor komend najaar de terugkeer van de mode uit de jaren 80. De jaren tachtig; dat is de tijd van Duran Duran, mintgroene colbertjes, getoupeerde haren, pumps van glimmend lakleer, afgezakte sweaters met een blote schouder.

Om alvast in de stemming te komen kun je gewoon MTV aanzetten, waar Jennifer Lopez regelmatig voorbij komt. Haar nieuwste clip is een schaamteloze kopie van de jaren tachtig filmhit Flashdance met naamgenoot Jennifer Beals in de hoofdrol. Stella McCartney, Kate Moss en Kelly Osbourne zijn al in leggings gefotografeerd (nou niet het meest flatterende kledingstuk). Maar ook bij vooraanstaande modeontwerpers zoals Balenciaga, Dolce & Gabbana en Gucci is de invloed van de jaren tachtig in de najaarscollecties terug te zien.

Meedoen? Gifgroene of roze zweetbandjes doen het leuk, net als bloesjes met vleermuismouwen, lycra en glitter. Kies voor grafische prints, laagjes, rushjes en oversized gecombineerd met superstrak. Denk aan Don Johnson zonder sokken, zuurstok kleuren, opgehesen wijde rokken met een kanten onderrok, punk, plastic oorbellen, mouwophouders en enkellaarsjes. Overdaad schaadt niet in dit geval.

Trend