• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Textielmuseum toont "hofkleding"

Textielmuseum toont "hofkleding"

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Grafelijke rode zijde, glimmend stoer metaal, schitterende gouden knopen, romantische roze kant en ruches of eigenwijze groene veertjes. Het is een kleine greep uit de bijzondere materialen die zijn verwerkt zijn in de tentoonstelling 'Hofkleding van Ooit', die vanaf 9 maart te zien is in het Nederlands Textielmuseum

De tentoonstelling werd ingericht ter ere van de vijftiende verjaardag van attractiepark 'Het Land van Ooit'. Het Textielmuseum heeft deze gelegenheid aangegrepen om de prachtige en unieke Hofkleding van Ooit, eigenwijze Ooitkostuums, hoofdtooien en accessoires aan het publiek te tonen. Gedurende de tentoonstelling, die loopt tot 14 april, worden wekelijks speciale ativiteiten voor kinderen in het museum georganiseerd. Zo worden speurtochten uitgezet, zijn er knutselactiviteiten en is voor bezoekende scholen een speciaal programma samengesteld.

Voor zondag 13 april is men nog op zoek naar kinderen die zo 'Ooits' mogelijk gekleed naar het museum willen komen. Zij mogen op die dag meedoen aan de unieke 'Ooitse Modeparade' die door Jean d'Orange en Dame Grandeur gepresenteerd wordt.

Museum