• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Urban Outfitters in opspraak door gordijn

Urban Outfitters in opspraak door gordijn

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Er is weer eens ophef ontstaan over een product van Urban Outfitters. De Amerikaanse kledingketen heeft een gordijnstof met streepmotief in de collectie dat veel lijkt op de uniformen die homoseksuele mannen droegen in concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog.

Het gordijn is wit met grijze strepen en is voorzien van een roze driehoek, schrijft de Washington Post. Directeur van Anti-Defamation League en overlever van de Holocaust schreef een brief naar CEO Richard Hayne om aan te dringen op verwijdering van het artikel. "Of het nu opzettelijk of niet, dit grijs met wit gestreept patroon en in combinatie met de roze driehoek is diep beledigend en dient niet te worden opgenomen in de populaire cultuur," zei Foxman in een verklaring. "We dringen er bij Urban Outfitters op aan om het product onmiddellijk online en uit de winkels te verwijderen, omdat het griezelig veel doet denken aan de kleding van slachtoffers van de Holocaust." Op de website is het gordijn inmiddels ‘uitverkocht’.

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse modeketen de mist in gaat. Eerder maakte Urban Outfitters een slechte indruk met een shirt met nep-bloedvlekken en een universiteitslogo, wat verwees naar een schietpartij op de universiteit. Ook raakte de keten in opspraak door een T-shirt met de tekst ‘Iedereen houdt van een Joods meisje’.

Urban Outfitters