• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • V&D neemt Vendopolis over

V&D neemt Vendopolis over

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Nederlandse warenhuizengroep Vroom & Dreesmann, dat onderdeel uitmaakt van het detailhandelsconcern Koninklijke Vendex KBB, heeft het assurantiebedrijf Vendopolis B.V. in Utrecht overgenomen. Dat heeft het bedrijf deze week bekend gemaakt. V&D, dat een belang van 45% in Vendopolis heeft, is voornemens ook de resterende aandelen over te nemen van Achmea Verzekeringsholding N.V., dat daarvan de huidige eigenaar is. In een persverklaring liet het bedrijf weten dat deze transactie past in de strategie van V&D en Vendex KBB om een actievere rol te gaan spelen op het gebied van financiële dienstverlening.

Vendopolis is een intermediair van financiële producten, in het bijzonder verzekeringen. Deze producten zullen onder de naam van V&D worden verkocht via eigen balies in de grootste 29 V&D-warenhuizen. Door de activiteiten volledig in eigen hand te nemen kan een impuls worden gegeven aan de verkoop van financiële producten via het warenhuis.

Ook andere ondernemingen binnen het concern, zoals HEMA en de Bijenkorf, werken momenteel aan plannen om financiële producten aan hun klanten te gaan aanbieden. Vorig jaar zette Vendex KBB een nieuwe activiteit op om deze bedrijfsdak volledig te ontwikkelen: Vendex KBB Consumer & Financial Services B.V. Deze onderneming zal nauw betrokken worden bij de uitbreiding en de exploitatie van het dienstenpakket van Vendopolis. Voor de negentig medewerkers van Vendopolis heeft de transactie voorzover thans is te voorzien geen gevolgen. Zij blijven bij Vendopolis in dienst.

 

Vendex KBB