• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vendit breidt functionaliteit draadloze scanmodule verder uit

Vendit breidt functionaliteit draadloze scanmodule verder uit

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

In december moet het gebeuren in de retail: de eindsprint naar een goede jaarafsluiting. Maar een goede retailer wacht natuurlijk niet op de eindsprint; die wil altijd up to date zijn. Met VMSII, het winkelmanagementsysteem van Vendit, kan dat. De nieuwe scanmodule maakt het zelfs nog eenvoudiger. Jaarafsluiting? Tussentijdse inventarisatie? Voorraadcontrole? Met de draadloze scanner check je in een handomdraai hoe de winkel ervoor staat. Zodat je snel kunt bijsturen als het nodig is, het hele jaar door.

Softwareproducent Vendit richt zich sinds 1986 met haar softwaresysteem VMSII op de automatisering van retail, groothandel, franchise- en inkooporganisaties. Inmiddels gebruiken meer dan negenduizend winkels en merken in meer dan dertig branches het systeem. VMSII heeft het Keurmerk Betrouwbaar Afrekensysteem gekregen. Dit keurmerk garandeert een gesloten kassasysteem. Bij Vendit werkt een team van software ontwikkelaars continu aan het verbeteren van VMSII, waardoor winkeliers de dagelijkse gang van zaken – denk aan verkoop, inkoop, logistiek, voorraadbeheer, statistieken, marketing, administratie en boekhouding – steeds beter, sneller en eenvoudiger kunnen managen. Een van die tools om het voor de retailer makkelijker te maken, is de VMSII scanmodule.

Inventariseren

Voorraadverschillen ontstaan simpelweg door derving, maar ook omdat regelmatig een product op een ander artikel wordt afgeboekt of gecrediteerd. Vendit heeft een draadloze scanner ontwikkelt waarmee de (winkel)voorraad snel en eenvoudig in kaart gebracht kan worden. De scanner onthoudt alle gescande barcodes en ingevoerde aantallen, waardoor het inventariseren van winkel, magazijn of afdeling een fluitje van een cent wordt.
Hoe werkt het? Indien de winkel over Wifi beschikt, worden de gescande artikelen realtime doorgeseind naar VMSII. Indien er geen Wifi is, worden de gescande aantallen opgeslagen in de scanner en wordt deze uitgelezen middels de oplader/uitleesstation. Alle gescande artikelen en aantallen verschijnen in een overzicht (mutatieverslag), zodat je in één oogopslag kunt zien van welke artikelen de voorraad niet klopt. Vervolgens wordt met één druk op de knop alles in één keer in VMSII verwerkt.

Voordelen

“Met de VMSII scanmodule zijn winkeliers te allen tijde op de hoogte van hun realtime voorraadposities”, aldus Vendit-directeur Eric van Jarwaarde. “Het gaat er niet om wanneer een artikel geteld is, als deze maar geteld is. Naast de gescande aantallen, wordt in de artikelkaart in VMSII namelijk ook vermeld op welke datum en tijdstip het artikel gescand is. Hierdoor kun je dus altijd zien welke artikelen je eventueel hebt gemist. Bovendien kan de ondernemer door het jaar heen, bijvoorbeeld per merk, schap en/of rek de artikelen scannen in plaats van alles in één keer. Sowieso kan het tussendoor nemen van (extra) steekproeven geen kwaad. Het zorgt ervoor dat de voorraad beter onder controle is. Zeker winkels met meerdere filialen en/of een webshop grijpen daardoor minder vaak mis. Het voorkomt extra uitzoekwerk en erger nog: teleurstellingen bij klanten. Ook niet onbelangrijk: als de voorraad klopt kun je optimaal van je managementrapportages - zoals brutomarges, omloopsnelheid, winkeldochters, rentabiliteit, etc - uitgaan en profiteren.”

Binnenkomst goederen en prijzen controleren

Ook bij binnenkomst van de goederen kan de scanner veel winst opleveren. Van Jarwaarde: “Door de barcodes van de binnengekomen producten te scannen zie je meteen of de order klopt. Hoe vaak komt het niet voor dat een order niet compleet is? Met het ‘blote oog’ is het lastig en tijdrovend om aantallen, maten en kleuren van ieder product bij binnenkomst te controleren. Met de scanner is het zo gebeurd. Mits de barcodes van de artikelen in het systeem staan. Bovendien zal de factuurcontrole daardoor sneller verlopen en foutieve aantallen en/of bedragen sneller opgemerkt worden. Een andere handigheid is de prijscontrole van artikelen in de winkel. Soms wordt een prijs in het systeem aangepast, maar nog niet op de labels. Door met de scanner de proef op de som te nemen, zie je snel of de prijs al dan niet is aangepast. Zo niet, kun je direct met de draadloze scanner opdracht geven om nieuwe tags uit te printen.”

Orderpicken

Zoals gezegd: de ontwikkelingen bij Vendit staan nooit stil. Op dit moment zijn de software ontwikkelaars in Rotterdam alweer bezig met een uitbreiding van de module voor filiaalbedrijven, groothandels en webshops. “Orderpickers lopen daarbij de orderlijst in de display van de draadloze scanner af, waarbij ze elk artikel scannen”, legt Van Jarwaarde uit. “Indien de magazijnlocaties van de artikelen in VMSII bekend zijn, zal de scanner ook een logische looproute aangeven. Mocht een medewerker onverhoopt een verkeerd item pakken, meldt de scanner dat er een onjuist artikel is gescand. Op het moment dat de order compleet is, geeft de scanner een signaal en wordt automatisch de pakbon vanuit VMSII geprint. Dit zal een aanzienlijke tijdswinst opleveren en bovendien zullen de faalkosten aanzienlijk dalen, daar er in principe geen foutieve leveringen meer mogen voorkomen. Deze uitbreiding op de VMSII draadloze scanmodule, zal begin tweede kwartaal 2016 worden gelanceerd.”

www.vendit.nl


Partner Content
VENDIT