• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Verkoop Gerry Weber sterk gedaald

Verkoop Gerry Weber sterk gedaald

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voor het Duitse kledingbedrijf Gerry Weber is in het boekjaar 2002/2003 dat op 31 oktober jl. afliep, zowel de verkoop als de winst achteruit gehold. De - op twee na - grootste fabrikant van damesmode in Duitsland rapporteerde inkomsten van €350,1 miljoen, tegen €395,4 miljoen in het jaar daarvoor. De netto winst decimeerde van €15,5 miljoen tot €9 miljoen over 2003.

De oorzaak voor de scherp gedaalde verkopen ligt vooral in de opheffing van de merken Yomanis en Court One, zo liet Gerry Weber in een verklaring weten. De reorganisatie die twee jaar geleden werd ingezet moet vanaf volgend jaar vruchten gaan afwerpen. Daarbij gaat het bedrijf zich geheel concentreren op de bestaande merken Gerry Weber, Taifun en Samoon. Bij de reorganisatie zijn ongeveer 350 arbeidsplaatsen verloren gegaan.

Vooral de winkelverkopen in eigen land namen af, van €17,1 miljoen vorig jaar tot €15,8 miljoen over het boekjaar 2002/2003. Internationaal bleven de verkoopcijfers echter vrijwel gelijk.

Gerry Weber heeft het afgelopen jaar de investeringen wel opgeschroefd en geld gestoken in retailactiviteiten, een nieuwe showroom in Düsseldorf en IT systemen.

Voor het lopende boekjaar wordt weer groei verwacht. Gerry Weber noemt de orders voor het komende winterseizoen veelbelovend. Verkoop zal echter waarschijnlijk ook dit jaar niet ver boven de €350 miljoen uitstijgen, zo meldt het bedrijf.

Gerry Weber