• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Versace en Dior doen de Haute Couture eer aan

Versace en Dior doen de Haute Couture eer aan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Afgelopen maandag was het eindelijk zover: Versace en Dior showden hun nieuwe collecties voor dit voorjaar en de zomer. De nieuwe collectie van Versace was niet te zien op de catwalks, maar in de Versace Boutique, gevestigd tegenover het presidentiële Palace Elysee.

De show van Versace was vrij sober en werd slechts opgeluisterd door video's. Dit maal niet de drukke en gehypte show, maar een vriendelijke bijeenkomst in de luxe boetiek van Versace. Donatella zei bewust voor deze atmosfeer te hebben gekozen, omdat zo haar klanten de kleding beter konden bekijken.

De tien jurken van Versace waren ongelooflijk mooi, pure haute couture. Sexy, met bustiers, linten en veren, uitgevoerd in glinsterend zwart en grijs.

John Galliano pakte voor Dior groots uit: hij liet zich inspireren door China en gaf zijn show in een tent vlakbij de Auteuil racebaan. Enkele celebrities die zijn show bezochten: Elizabeth Hurley en Bernadette Chirac, de vrouw van de Franse president.

Alhoewel de modeshow van Galliano twee uur te laat begon, was het een groot spektakel. Chinese kung-fu vechters, acrobaten uit Shanghai die met radslagen over het podium vlogen: spectaculair! Toch waren de stoffen die Galliano voor zijn nieuwe collectie gebruikte het meest indrukwekkend. Zware zijde, met gouden accenten, brocaat en tule in kanariegele en turquoise tinten: een genot voor het oog.

De modellen gingen verscholen achter maskers van make-up, megagrote hoeden en dito kapsels. De collecties van Galliano zijn doorgaans niet echt geschikt voor een etentje en ook zijn nieuwe creaties deden denken aan de wondere wereld van Alice in Wonderland.

 

Versace