Versace zegt ‘nee’ tegen couture show

Aanstaande zondag starten de couture shows in Parijs, maar Versace is niet van de partij. CEO Jonathan Akeroyd vindt zes shows per jaar meer dan genoeg, zegt hij tegen New York Times.

“Op dit moment doen we zes shows in een jaar, en mijn gevoel is: dat zijn een heleboel shows,” zegt hij. “Acht, als je couture meetelt, lijkt overdreven. We weten allemaal dat het model erg aan het veranderen is, dus waarom niet de gelegenheid aanpakken om iets nieuws uit te proberen?”

Het is de eerste grote stap die CEO Akeroyd zet sinds hij afgelopen zomer aan boord kwam bij het modehuis. De annulering van de coutureshow zou een kostenbesparing kunnen zijn, in lijn met de mogelijke beursgang waarover gefluisterd word, maar Akeroyd zegt dat budget geen reden was. Stress daarentegen wel, en de vraag van relevantie.

“Het is de tijd en intensiviteit van het produceren van zo’n show,” zei hij tegen de New Yorkse krant. “De investering is niet veranderd. Het atelier heeft dezelfde grootte.” Daarnaast krijgt het label genoeg reclame via beroemdheden die de ontwerpen op de rode loper dragen.

Het is de tweede keer dat Versace niet meedoet aan de couture kalender. In 2004 ging de coutureshow ook niet door, pas in 2012 kwam Versace terug met een catwalkshow.

Beeld: Facebook Versace - Atelier Versace FW2016

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN