• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • VF Corp hanteert nieuw materiaal beleid met ban op bont

VF Corp hanteert nieuw materiaal beleid met ban op bont

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

VF Corp, het moederbedrijf van onder andere The North Face en Timberland, gaat geen bont meer gebruiken. Het bedrijf heeft een nieuw beleid op het gebied van materialen met de nadruk op de ethische behandeling van dieren.

Het Animal Derived Materials Policy van VF Corp benoemt onder andere dat het bedrijf geen bont, angora en exotisch leer meer gaat gebruiken. Het beleid is gemaakt in samenwerking met de Humane Society.

”VF Corp gelooft dat alle dieren in de globale commerciële productieketen met liefde en respect behandeld moeten worden,” aldus Letitia Webster, VF vice president van Global Corporate Sustainability. Het doel van het nieuwe beleid is te verzekeren dat de dierlijke materialen die ze wel gebruiken, van een producent af komen waar het welzijn van dieren van belang is.

De dierlijke producten die VF Corp gebruikt zijn vaak wol, leer en dons. Het bedrijf is al jaren bezig met diervriendelijk materiaalgebruik. In 2014 werkte The North Face al aan een standaard voor beter welzijn voor ganzen en eenden. Schoenenmerk Timberland werkt alleen met leer die ze kunnen traceren naar landen waar dierenwelzijn hoog in het vaandel staat.

VF CORP