• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • VF voorziet licht dalende omzet

VF voorziet licht dalende omzet

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

's Werelds grootste kledingproducent, VF Corporation, heeft gewaarschuwd voor minder goede opbrengsten voor dit jaar dan verwacht. Deze week werd bekend dat de totale omzet over het afgelopen jaar met twee procent is gedaald. Daarbij zijn gunstige koersenwisselingen meegenomen. Wanneer deze buiten beschouwing worden gelaten zou de omzet in vergelijking tot vorig jaar zelfs met vijf procent zijn afgenomen.

De daling is volgens het bedrijf vooral te wijten aan het teruglopen van de verkoop van minder bekende jeansmerken en ondergoed. Volgens algemeen directeur Mackey McDonald zal deze trend doorzetten in de jaarcijfers. Pas in het vierde kwartaal verwacht de kleding-gigant, die o.a. Lee en Wrangler in handen heeft, een winsttoename. Dan zal de overname van Nautica zijn afgerond. McDonald blijft dan ook vertrouwen hebben in de sterkte van zijn merken, ondanks het slechte klimaat dat heerst in het retail-milieu.

McDonald: "Dit jaar hebben we iets minder goed gepresteerd dan verwacht. Toch zijn onze verkoop-aantallen op hetzelfde niveau gebleven als voorgaande jaren. Dat toont dat we ons zeer goed gered hebben in deze moeilijke tijden."

VF