• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Alhoewel de gure wind nog steeds langs onze oren waait en de kans op sneeuw nog niet is verkeken, kijken we al verlangend uit naar de lente. Bloesems in de bomen, een voorzichtig zonnetje en niet onbelangrijk: een nieuwe garderobe. Want wie heeft nou geen zin om op zoek te gaan naar nieuwe voorjaarstrends en beter nog, om ze te dragen? Trek uit die winterjas! Haal die muts van je hoofd! Spring is here to come!

De kleuren van het voorjaar zijn zacht, de kleding ook. Van lichtgroen tot zachtroze, het is allemaal erg lief en zoet. Eenvoudige mode, stijlvol en vrouwelijk. Natuurlijk zijn er zoals tijdens elk seizoen een aantal musthaves. Wat te denken van de trenchcoat? Vorig jaar reeds gezien op de catwalks, maar nog steeds helemaal goed. Kies er eentje in stijlvol bruin of in gewaagd lichtblauw. Misschien niet lente-achtig, maar ook de bomberjack maakt een terugkeer in modeland. Stoere korte modellen, met of zonder backprint.

Chinese invloeden zijn ook te vinden in de lentemode. Originele prints en borduursels met Oosterse invloeden maken je outfit heel bijzonder. Glanzende stoffen, in warme kleuren als robijnrood en aubergine. Het mannenpak blijft vooralsnog ook in de winkels hangen. Wel met bijzondere details: in zuurstokroze of met strepen. Suikerzoete kleuren zijn zowel in de lente als in de zomer in overvloed te vinden in de nieuwe collecties. Zwoele jurkjes (return tot the sixties), met of zonder stipje, ruiten, alles mag als het maar lief is.

Na de opmars van de puntlaars (liefst met megahoge hak) is het nu tijd om wat liever voor je voetjes te zijn. Sneakers mogen nog steeds. Er is keus genoeg: van zwart tot wit en van rood tot roze. Slippertjes zul je misschien in de lente nog niet kunnen dragen, maar het kan geen kwaad om alvast een paar (of twee) aan te schaffen. Toch zullen je voeten niet staan te trappelen van blijdschap als ze de puntige pumps van deze lente zien. Erg hoge hak en erg strak om de voet. Ben je niet gezegend met kleine modellenvoetjes? Espadrilles zijn een goed alternatief

Trend