• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vrede centraal tijdens shows in Milaan

Vrede centraal tijdens shows in Milaan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Engelse premier, Tony Blair, krijgt waarschijnlijk spontaan nachtmerries als hij beelden ziet van de modeshows in Milaan, want 'vrede' is hét thema van de shows. Ook ontwerpers Dolce & Gabbana lieten zich van hun vredelievende kant zien. Zij ontwierpen vlaggen met een regenboogprint, bedrukt met "Pace" (Italiaans voor vrede). De vlaggen hingen uit vrijwel ieder raam en waren een opwarmertje voor de show van D&G.

Het Siciliaanse duo dat geliefd is bij iedereen - van Kylie tot Madonna - liet tijdens hun show voor het betaalbare merk D&G zien niet bang te zijn een duidelijk standpunt in te nemen. Na de aanslagen van elf september maakten ze "I love NY" shirts voor elke bezoeker van hun show en nu maakten ze vredelievende topjes en shirts.

Naast de "vrede-collectie", lieten de mannen een collectie zien die vooral is geïnspireerd door hip-hop uit de jaren tachtig. Natuurlijk waren er superkorte micromini's, maar ook graffiti prints, felle panterprintjes en rubberen jurkjes. Een jonge, uitdagende collectie, uitgevoerd in absurde materialen en felle neon-kleuren.

Dolce & Gabbana