• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Week van het sieraad van start

Week van het sieraad van start

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Dit jaar is het de tiende keer dat de Week van het Sieraad plaatsvindt. De jubileumeditie ging officieel van start met het overhandigen van een waardecheque en een cadeausieraad aan Froukje de Both in de Beurs van Berlage.

De week duurt tien dagen, van 22 november tot 2 december. Aan het concept is weinig veranderd in de tien jaar dat de week bestaat. Elk jaar probeert de organisatie de aandacht op de branche te vestigen door het ontwerpen van een cadeausieraad. Een ieder die in de betreffende week iets boven een bepaald bedrag aanschaft bij een van de deelnemende juweliers, krijgt het sieraad cadeau. Vorig jaar was het minimumbedrag €125, dit jaar ligt het op €150. Het cadeausieraad in het jubileumjaar is een rubberen collier met zilveren hanger- van de hand van Bockweg en Eekels uit Vlijmen.

Naar de effectiviteit van de week is geen onderzoek gedaan, zo meldt organisator Daan van Wijk. "Maar de media-aandacht voor het evenement is in elk geval toegenomen," aldus Van Wijk: "Al in september kregen we telefoontjes van journalisten die vroegen wanneer de week plaats zou vinden." Ook de deelnemende juweliers zijn positief over de Week van het Sieraad, zegt Van Wijk: "Ze vertellen ons dat er mensen speciaal voor de week naar de winkel komen."

Het tijdstip van de promotieweek is in elk geval welgekozen; uit onderzoek van de Raad Nederlandse Detailhandel blijkt dat Nederlanders dit jaar twintig procent meer uitgeven aan het vieren van Sinterklaas dan vorig jaar. De verwachting is dat er in de week voorafgaand aan pakjesavond een extra omzet van €480 miljoen wordt gemaakt, terwijl de detailhandel in een normale week ongeveer €1,5 miljard omzet.

Sieraden