De netto winst van het Amerikaanse jeans bedrijf Levi Strauss & Co is negen procent gedaald in het derde kwartaal van 2002. Het bedrijf zegt in een persbericht dat het netto inkomen voor de 13 weken tot 25 augustus daalde van 15.1 miljoen Euro vorig jaar tot 13.8 miljoen Euro dit jaar.

In het afgelopen kwartaal daalde de verkoop in de Verenigde staten 7.5 procent tot 1.8 miljard Euro. Voor de negen maanden tot 25 augustus 2002 had Levi een een netto verlies van 19.1 miljoen Euro. In dezelfde vorig jaar, had het bedrijf een netto winst van 88.8 miljoen Euro.

Levi verwacht dat de verkoop sterk zal toenemen tijdens het vierde kwartaal. "Ondanks de trage economie zijn we op weg naar stabiele verkoopcijfers aan het eind van dit jaar, om door te kunnen groeien in 2003", aldus Phil Marineau, directeur van het concern. Hij liet ook weten dat de verkoop dit jaar hoofdzakelijk bestond uit nieuwe producten en effectieve retail programma's.

De totale omzet van het derde kwartaal was 2 miljard Euro vergeleken met 1.9 miljard Euro aan het einde van het tweede kwartaal. Marineau concludeerde: "Nieuwe producten, verbeterde retail presentaties en marketing programma's hebben ervoor gezorgd dat de groeiende verkoopcijfers doorzetten." De verkoop in Europa was goed voor 763.3 miljoen Euro, dit is ongeveer gelijk aan voorgaande jaren. "De nieuwste modellen vinden gretig aftrek en ook de vernieuwde Levi's jeans lijn en de Dockers Go Khaki met vlekken verdediger loopt goed", aldus de directeur. Hij voegde daaraan toe dat de collectie Levi's Girls en jeans met de nieuwste finishes vooral in Europa goed worden verkocht.

 

 

 

 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN