De winst van Amerika's twee na grootste sportschoenen producent Reebok stijgt 26% in het derde kwartaal van 2002, dit maakte Reebok deze week bekend. Het netto inkomen van het derde kwartaal steeg 27% tot 53.7 miljoen Euro, vergeleken met 42.7 miljoen Euro vorig jaar. De verkoop in Amerika is in het afgelopen kwartaal 30% gestegen.

Reebok-directeur Paul Fireman zegt dat zowel de kledinghandel van het merk Reebok als de sport-licentie producten het goed doen bij de retailers. De netto verkoop van het bedrijf in het derde kwartaal was 924.3 miljoen Euro, een stijging van acht procent vergeleken met de netto verkoop van een jaar geleden, die 858.4 miljoen Euro opleverde. De internationale verkoop van het Reebok-merk is in het derde kwartaal negen procent gestegen tot 778.4 miljoen Euro. In Amerika is de verkoop van het merk twaalf procent gestegen tot 404.4 miljoen Euro. De verkoop voor het dochterbedrijf Rockport daalde naar 106.4 miljoen van de 109.5 miljoen vorig jaar.

In de eerste negen maanden van dit jaar steeg de netto winst 12.5 procent naar 111.4 miljoen Euro, van de 98.8 miljoen Euro in de vergelijkbare periode vorig jaar. De verkoop ging 1.5 procent omhoog tot 2.4 biljoen in de afgelopen drie kwartalen. De verkoopcijfers van de onlangs gelanceerde jonge Rbk-lijn waren "significant boven het industriele gemiddelde", zegt Paul Fireman, de directeur van Reebok. Het bedrijf schat zijn verkoop in het vierde kwartaal van 2002 met dezelfde vaart omhoog gaat, zo'n acht tot elf procent.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN