De Amerikaanse herenkleding en schoenproducent Phillips- Van Heusen heeft in het derde kwartaal een netto winststijging van 40% geboekt. De winst over het kwartaal, dat op 3 november eindigde, steeg naar 17,4 miljoen euro. Over de eerste negen maanden rapporteerde het bedrijf een netto winst van 24,4 miljoen euro tegen 19,8 miljoen vorig jaar.

Phillips- Van Heusen is gevestigd in New York en maakt kleding en schoenen onder het eigen label Van Heusen, G.H. Bass en Izod. Tevens heeft het bedrijf de licenties in handen van DKNY, Geoffrey Been en Kenneth Cole. De totale verkoop van Phillips- Van Heusen over het derde kwartaal steeg met één procent naar 404 miljoen euro. Dankzij goede resultaten in de kledingverkoop (een stijging van 39 procent) konden de tegenvallende verkopen binnen de schoendivisie worden gecompenseerd.

De verkoop van schoenen daalde met zes procent en de winst voor deze divisie daalde met 24 procent. Phillips- Van Heusen liet weten dat het een kleine groei in de verkoop verwacht van twee procent, maar het bedrijf is voorzichtig in het doen van voorspellingen voor 2003.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN