• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Yves Saint Laurent blijft vooralsnog in de schijnwerpers
Yves Saint Laurent blijft vooralsnog in de schijnwerpers

Fashion

Yves Saint Laurent blijft vooralsnog in de schijnwerpers

Door FashionUnited

17 jan. 2002

De 67-jarige ex-topontwerper Yves Saint Laurent ontwerpt niet langer kleding, maar hij is niet van plan om in vergetelheid te raken. Daarom wil hij graag zijn atelier in Parijs verbouwen en er een YSL museum van te maken, om zo eer te betonen aan zijn lange carriere in de modewereld. Het museum wordt later ook voor andere doeleinden gebruikt, zoals voor culturele manifestaties en voor jonge getalenteerde ontwerpers.

Samen met zijn zakenpartner Pierre Berge wil Yves Saint Laurent zijn reeds bestaande museum sluiten. De collecties uit dat museum gaan mee naar het nieuwe museum. Meer dan vijfduizend jurken en vijftienduizend accesoires heeft de modeveteraan reeds uitgekozen voor zijn museum.

Als alles goed gaat, opent het museum haar deuren over zeven maanden. Bezoekers krijgen de kans om de collecties te bekijken en Saint Laurent's oude kantoor en werkkamer te bezichtigen. Schrijf dus maar vast op: over zeven maanden naar Marceau Avenue nr. 5 in Parijs, om daar het prachtige werk van deze topontwerper te zien.