Het Italiaanse kleding concern Ermenegildo Zegna S.p.A. heeft beter gepresteerd dan verwacht. In januari jongstleden ging men nog uit van een omzet van 677 miljoen euro, de omzet kwam echter tien procent hoger uit op 685 miljoen euro. Dit is een stijging van 8,5 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Het Ebitda daalde met een kleine 4 procent naar 105 miljoen euro. Deze daling was voornamelijk het gevolg van de moeilijke marktomstandigheden op de Amerikaanse markt alwaar Zegna een derde van haar omzet behaald.

Zegna is momenteel druk met de uitbreiding in het leer segment, en heeft uitbreidingen naar andere segmenten door overeenkomsten met de betreffende segment specialisten in de planning. Onlangs kocht het bedrijf Guida en haar merk Longhi.

Voor het lopende jaar verwacht Zegna einig verandering ten opzichte van 2001. De investering van 40 miljoen euro in 14 nieuw te openen eigen winkels zal doorgaan. Eind 2001 opereerde Zegna vanuit 390 winkels, waarvan 138 volledig in eigen beheer.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN