• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zeven kunstige Dior tassen

Zeven kunstige Dior tassen

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wie dacht dat luxemerken meestal terugschrikken voor samenwerkingen uit angst dat het hun imago aantast, zal aangenaam verrast zijn door de nieuwste collaboratie van modehuis Dior. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van het LVMH concern, heeft zeven wereldberoemde kunstenaars carte blanche gegeven voor een herinterpretatie van de iconische Lady Dior tas.

Marc Quinn, Jason Martin, Ian Davenport, Mat Collishaw, Matthew Porter, Chris Martin en Daniel Gordon hebben ieder een unieke tas gecreëerd. De tassen zijn begin december tijdens kunstbeurs Art Basel in Miami, in de lokale boetiek van Dior onthuld. De collectie is alleen verkrijgbaar in Dior winkels in Los Angeles, Dubai, Seoel, Peking, Londen en Parijs.

Matthew Porter liet zich inspireren door de autowereld en de kunst van camouflage om een grafisch zwart-wit motief te creëren. Ian Davenport reproduceerde een reeks verticale strepen van zijn Colorfall serie. Chris Martin vond inspiratie in zijn werk Paleoceen Sunset, die is ingelegd met historische figuren en verborgen scènes.

Foto: Ian Davenport voor Dior; Dior website

Dior
LVMH