• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Asos ontkent beschuldigingen over slechte werkomstandigheden

Asos ontkent beschuldigingen over slechte werkomstandigheden

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

E-tailer Asos heeft de beschuldigingen over slechte werkomstandigheden in de fabriek in Barnsley stellig ontkend. De aantijgingen kwamen van de vakbond GMB, naar aanleiding van een onderzoek van Buzzfeed.

Volgens de nieuwssite Buzzfeed, die drie maanden eigen onderzoek deed naar de werkomstandigheden, zouden magazijnmedewerkers onder slechte omstandigheden moeten werken. Zo zouden ze slecht behandeld worden en zouden er geen goede arbeidsvoorwaarden zijn. Volgens (ex-)werknemers was de veiligheid op de werkvloer ‘beschamend’. Uit het onderzoek zou blijken dat medewerkers niet naar de wc mogen onder werktijd of geen pauze krijgen om water te drinken. Ook zouden de werkzaamheden streng gecontroleerd worden door managers, zo zou er geklokt worden op de minuut. Verder zouden het contract ontbonden worden van medewerkers die ziek zijn of mantelzorg geven.

Asos reageert op de aantijgingen: “Er is een aantal van de beschuldigingen over de werkomstandigheden in ons magazijn in Barnsley geweest, op basis van onjuiste, misleidende of verouderde informatie. Dit verstoort ons, maar nog belangrijker, het verstoort de mensen die er werken. Degenen die proberen om het magazijn af te schilderen als een vreselijke plek om te werken, noemen nooit het positieve werk wat we doen in samenwerking met XPO, zoals de vijftig verschillende leer- en ontwikkelingsprogramma's die worden aangeboden, gratis psychische ondersteuning en awareness training, gesubsidieerd voedsel in een onlangs gerenoveerde kantine of de 3 miljoen pond die besteed is aan een koelsysteem om de temperatuur in de zomer laag te houden.”

De fabriek in Barnsley biedt werk aan 1.000 medewerkers die orders verwerken. In 2013 won de fabriek nog de British Safety Council International Safety Award, een eerbetoon aan bedrijven die op een positieve manier gezondheids- en veiligheidsmanagement uitdragen en betrokkenheid tonen aan werknemers en werkplekken.

Vakbond GMB heeft contact gehad met de Parliament’s Business Select Committee en een verzoek gedaan om de werkomstandigheden bij Asos te onderzoeken.

Asos