• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bedrijfskledingmarkt omvat 40 mln stuks

Bedrijfskledingmarkt omvat 40 mln stuks

Door Bram Strijbos

bezig met laden...

Scroll down to read more

Bedrijfskleding wordt het meest gedragen in de zorg. Twintig procent van de mensen die in deze sector werkzaam is, draagt speciale tenues. De detailhandel is met 16 procent de tweede grootste groep van bedrijfskledingdragers. Dat blijkt uit onderzoek dat Modint heeft laten doen door onderzoeksbureau GfK. De horeca, industriële productie en de ambachtelijke beroepen volgen met ieder 8 procent van het totale aantal dragers.

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat de markt voor bedrijfskleding circa 40 miljoen stuks kleding omvat. Deze zijn in bezit van de 3,7 miljoen mensen in Nederland die werkkleding verstrekt krijgen van een werkgever of vrijwilligersorganisatie. Het onderzoek werd gedaan bij de eindgebruiker waarbij werd gevraagd naar het bezit en gebruik van de kleding. Hierdoor is nu, naast werkkleding, ook representatieve kleding ('corporate image kleding') en kleding gedragen in vrijwilligersverband meegenomen in het onderzoek.

Na werknemers in de zorg, detailhandel, horeca, industriële productie en de ambachtelijke beroepen komen de mensen die werkzaam zijn in de bouw, het verenigingsleven - dat ook veel kleding verstrekt - en de geüniformeerde overheidsdiensten als defensie, politie en brandweer.

Een ruime meerderheid van de dragers van bedrijfskleding krijgt deze zonder dat daar een vergoeding voor wordt gevraagd. Grootste items zijn de T-shirts en de blouses/overhemden, gevolgd door broeken/rokken. Van deze categorieën zijn rond 5,5 miljoen stuks in gebruik. Dan volgen de overalls en schorten, sokken en de truien/sweaters.

Bedrijfskleding