Betalen met Facebook-likes bij Zwitsers merk Strellson

Het Zwitserse merk Strellson heeft een ‘Like Shop’ geïntroduceerd. Hier kunnen consumenten betalen voor een item door middel van Facebook-likes.

De ‘Like Shop’ is een verlengstuk van de website en laat 14 producten zien uit de Spring/Summer 2017 collectie van het menswear merk. Consumenten moeten het product naar wens delen op Facebook en het vereiste aantal likes verzamelen. De eerste Facebook-gebruiker die het aantal likes heeft gekregen ontvangt het item op de foto, waarvan maar één op voorraad is.

‘Prijzen’ verschillen van 50 tot 500 likes, waarbij het aantal likes ongeveer overeenkomen met de retailprijs van het item. Een jas is bijvoorbeeld 250 likes en kost in de winkel 239 euro.

Strellson heeft de ‘Like Shop’ geïntroduceerd om “online winkelen een leuke uitdaging te maken. Het vertegenwoordigd een nieuwe manier om mannen aan te moedigen om te winkelen,” aldus het merk in een statement.

In 2015 opende het merk de eerste winkels in Nederland. Het ging destijds om franchises van het bedrijf. Het merk is bij verschillende retailers te koop waaronder de Bijenkorf en wordt binnenkort ook verkocht bij Hudson’s Bay.

Beeld: Strellson Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN