• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bol.com opent deuren van distributiecentrum in Waalwijk

Bol.com opent deuren van distributiecentrum in Waalwijk

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Bol.com heeft deze week officieel zijn nieuwe distributiecentrum in Waalwijk geopend. Het centrum, waar zo’n anderhalf jaar aan is gebouwd, biedt ruimte voor een miljoen verschillende producten.

Dat is een stuk meer dan het maximale aantal artikelen van 300.000 dat in het oude fulfilmentcenter kon worden verwerkt. Het pand is dan ook een stuk groter, namelijk 135.000 vierkante meter. Op termijn zal er plaats zijn voor ongeveer 2.000 werknemers, stelt de e-tailer. Zowel de Nederlandse als Belgische markt zullen worden bediend door het nieuwe centrum.

“Iedere dag worden tienduizenden artikelen besteld en zelfs honderdduizenden op het drukste moment,” zegt Huub Vermeulen, COO van Bol.com. “We vinden het daarom erg belangrijk dat onze klant uit een breed aanbod van artikelen kan kiezen en dat de bestelling binnen een paar uur kan worden geleverd. Dankzij het nieuwe distributiecentrum, kunnen we blijven groeien en innoveren in de toekomst, waarmee we onze klanten maximale service bieden,” aldus Vermeulen.

Naast de extra ruimte is nieuw dat PostNL inpandig sorteerwerkzaamheden gaat verrichten en vanuit Waalwijk gaat bezorgen. Daardoor zijn minder transportbewegingen nodig en wordt volgens Bol.com minder CO2 uitgestoten. Het centrum zelf is ook duurzaam, onder andere door het gebruik van windenergie en energiezuinige installaties voor verwarming, verlichting en ventilatie. Voor deze elementen ontving de internetgigant eerder het hoogst haalbare Breeam-certificaat van de Dutch Green Building Council.

Bol.com