• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Britse schoenenketen Brantano kan doorstart maken

Britse schoenenketen Brantano kan doorstart maken

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Britse schoenenketen Brantano, die tot enkele maanden geleden deel uitmaakte van de Macintosh Retail Group, is gered. Dankzij investeringsmaatschappij Alteri kunnen 1.372 personeelsleden van Brantano UK hun baan behouden.

Alteri kocht Brantano in oktober 2015 van het Nederlandse Macintosh, maar moest in januari 2016 al faillissement aanvragen voor de schoenenketen. Ongeveer een maand nadat Brantano op de fles ging, heeft de Britse investeerder 81 winkels en 59 shop-in-shops teruggekocht voor een doorstart. Naar verluidt heeft Alteri minder dan 10 miljoen pond (12,9 miljoen euro) voor Brantano betaald.

”We hebben heel erg ons best gedaan het bedrijf te herstructureren zonder failliet te gaan, maar zijn daar niet in geslaagd,” liet Alteri CEO Gavin George weten aan The Guardian. “Dit is de enige manier waarop we het bedrijf konden reorganiseren om het een goede basis voor de toekomst te geven.” Voor de ongeveer 60 Brantano-winkels die Alteri niet heeft gekocht, zijn de curatoren van PriceWaterhouseCoopers (PwC) momenteel nog op zoek naar een koper. PwC waarschuwde dat, wanneer zich geen koper aandient, verdere ontslagen “onvermijdbaar” zijn.

Brantano België, dat eind december failliet werd verklaard, heeft vorige maand ook een doorstart gemaakt. De schoenketen is sinds 25 januari 2016 onderdeel van BrantNew: een venootschap dat is opgericht door ondernemers Rens van de Schoor (R&S Retail), Dieter Penninckx (FNG Group) en de familie Torfs (eigenaar van de gelijknamige schoenenketen). Ook Macintosh-ketens Scapino en Manfield zijn al overgenomen.

Brantano
Macintosh