CBS: omzet kledingwinkels stijgt vierde maand op rij

In januari steeg de omzet van de detailhandel met 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het volume steeg met 3,2 procent. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online ruim 17 procent meer omgezet, meldt het CBS.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder correctie was de omzet ruim 3 procent hoger dan in januari 2016.

Vanaf oktober hebben kledingwinkels elke maand een omzet stijging. In november groeide de omzet met bijna 16 procent, gevolgd door ruim 9 procent in november en bijna 5 procent in december. In januari rapporteerden de kledingwinkels een omzetgroei van bijna 8 procent. Dat is de hoogste omzetgroei in januari sinds 2006.

De online omzet van de totale detailhandel steeg in januari met 17,2 procent. Webwinkels zagen de omzet met 14,4 procent stijgen, terwijl de online omzet van winkels de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 20,8 procent.

Beeld: FashionUnited