• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Dit wordt het modenieuws van week 43

Dit wordt het modenieuws van week 43

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 43. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 24 tot en met 30 oktober.

Denim week in Amsterdam: Kingpins & Global Denim Awards

Amsterdam kleurt blauw. Denim sourcing beurs Kingpins en zusterbeurs Why by Kingpins vinden plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. Ook worden de Global Denim Awards 2016 uitgereikt. Maar liefst zes van de elf deelnemers aan de derde editie van de awards zijn Nederlands. FashionUnited brent verslag. Lees onze denim reportages op donderdag 26 oktober.

Nu al meer lezen over vakbeurzen Kingpins en Why by Kingpins? Klik hier voor alle artikelen.

In oktober, de maand waarin denimbeurs Kingpins en de Global Denim Awards plaatsvinden, besteedt FashionUnited aandacht aan Denim. Voor alle artikelen over denim, klikt u hier.

Infographic - Fashion week feiten

Nu de internationale modeweken erop zitten, publiceert FashionUnited een infographic met alle feiten over de internationale modeweken. Leer alles over de geschiedenis, kom te weten hoeveel het kost om te showen op de grote modeweken, en welke fashion weeks het populairst zijn op social media. Publicatie: maandag 24 oktober.

Tod’s Q3

Het eerste halfjaar kampte de Italiaanse luxegroep Tod’s met een dalende winst en omzet als gevolg van aanhoudende moeilijkheden in de luxe sector. Hoe het derde kwartaal is verlopen lees je deze week.

VF Corp Q3

De omzet van VF Corporation steeg in het tweede kwartaal met 1 procent tot 2,4 miljard dollar (2,18 miljard euro). Dat was te danken aan de positieve resultaten van de divisiesoutdoor & action sports, jeanswear, imagewear coalitions,direct-to-consumer activiteiten en internationale activiteiten. Maandag 24 oktober worden de derde kwartaalcijfers bekendgemaakt.

Dutch Design Week: expositie In No Particular Order

Een showcase van 32 veelbelovende ontwerpers en makers in tentoonstelling. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie presenteert tijdens de Dutch Design Week 2016 het werk van 32 jonge talentvolle ontwerpers in de tentoonstelling In No Particular Order. FashionUnited doet verslag.

Beeld: Dutch Design Week website

In beeld: 8 trends womenswear modeweken september

De top vier modesteden van de wereld, New York, Londen, Parijs en Milaan, danken een groot deel van hun reputatie aan hun succesvolle fashion weeks. Nu de halfjaarlijkse cyclus van deze modeweken begin deze maand tot een einde kwam met Paris Fashion Week als hekkensluiter, nam retaildatabedrijf Edited een moment om de balans op te maken. Wat de 8 trends voor lente/zomer 2017 op het gebied van damesmode zijn, leest u deze week.

Uitslag Beste Winkelketen van Nederland 2016 - 2017

In september werden de categoriewinnaars al benoemd. Hunkemöller werd onder andere voor het tiende jaar op rij Beste Winkelketen in de categorie Lingerie & ondermode en Primera sleepte drie categorieprijzen in de wacht. Bol.com ging met vier Webshop Awards naar huis. Op 27 oktober wordt de overall winnaar Beste Winkelketen van Nederland gekozen. Ook wordt bekend welke retailers er met de Webshop Award en Cross Channel Award vandoor gaan.

Verder op de kalender

Maandag 24 oktober

Kingpins Transformers

Maandag 24 oktober

Lancering b2c store Are You Swedish

Dinsdag 25 tot en met donderdag 27 oktober

Kingpins Amsterdam

Woensdag 26 en donderdag 27 oktober

Why by Kingpins

Woensdag 26 oktober

Global Denim Awards - Amsterdam

Woensdag 26 oktober

Lightspeed Connect

Donderdag 27 tot en met zondag 30 oktober

Affordable Art Fair

Vrijdag 28 oktober

Beyond Green - Towards a Zero Waste Industry, Amsterdam

Zaterdag 29 oktober

Uitreiking Dutch Design Awards

Dit wordt het modenieuws