• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Gesprekken V&D in volle gang, winkels gaan maandag gewoon open

Gesprekken V&D in volle gang, winkels gaan maandag gewoon open

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

De gesprekken over de toekomst van V&D met betrokken partijen zijn momenteel in volle gang, laat een woordvoerder van V&D aan FashionUnited weten. Er wordt druk onderhandeld. Het hele weekend werd er koortsachtig overleg gevoerd, maar vooralsnog is er weinig duidelijk over een mogelijk akkoord.

De onderhandelingen zijn kort voor middernacht afgebroken, maar geen van de betrokken partijen heeft een verklaring afgelegd over de voortgang van de gesprekken. Volgens de Volkskrant is er een principe akkoord gesloten, maar daar is nog niets over bekend. Eerder liet een advocaat al weten dat er voor ’80 procent een akkoord is’.

De eigenaren van de panden zouden hebben ingestemd met het plan om de huur te halveren, maar er is nog geen akkoord vanuit de eigenaar Sun Capital. De verwachting is dat die vanmiddag mee zal onderhandelen. V&D vroeg de eigenaren van zijn winkelpanden dit weekend om een huurkorting van zes maanden. In die tijd wil het warenhuis per filiaal een passende oplossing zoeken voor de financiële problemen, zeggen ingewijden tegen het ANP.

Zaterdag werd al duidelijk dat Sun Capital bereid was 60 miljoen te investeren in een reddingsplan, terwijl het eerder 40 miljoen toezegde. Een overeenkomst met banken en huurders leek toen dichtbij.

Ook de vakbonden schoven dit weekend aan bij de onderhandelingen, maar dat heeft ‘0,0 resultaat opgeleverd’. V&D houdt volgens CNV-onderhandelaar Martijn den Heijer vast aan het loonoffer van 5,8 procent. De vakbonden waren bereid om in te stemmen met een loonoffer van 2 procent, als daar baangaranties tegenover stonden. Voor V&D-eigenaar Sun Capital waren dergelijke garanties geen optie. De vakbonden hebben laten weten het kort geding over de loonsverlaging door te zetten.

De filialen van V&D gaan vandaag gewoon open, ondanks dat de toekomst van het warenhuis aan een zijden draadje hangt.

V&D