• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hema test internationaal concept ook in België

Hema test internationaal concept ook in België

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het internationale concept van Hema is ook geïntroduceerd in België. Hema heeft afgelopen vrijdag vier winkels met het vernieuwde winkelconcept geopend. Dat meldt CEO Tjeerd Jegen in De Morgen.

Het gaat om vier testwinkels, die geopend zijn in Hasselt, Izegem, Rocourt en Tienen. Voor de pilot hebben de bestaande Hema-filialen een week lang het nieuwe winkelconcept. "De komende maanden kijken we kritisch naar deze winkels en zullen we het concept op basis van de resultaten en klantenfeedback voortdurend aanscherpen om zo een optimale winkelbeleving te bieden die past bij onze klanten en hun wensen,” zegt CEO Jegens tegen de Belgische krant.

Hema lanceert pilot internationale winkelconcept in België

Het internationale concept is anders dan het Nederlandse: de buitenlandse winkels zijn ingedeeld in ‘werelden’. Zo zijn dames- en herenmode naast elkaar gepositioneerd, en vinden klanten alle producten voor de badkamer, keuken, baby en woonkamer bij elkaar. In het nieuwe concept staan bijvoorbeeld alle damesproducten bij elkaar; van lingerie tot sokken en mode. “De indeling in werelden maakt in één keer duidelijk waar klanten moeten zijn,” zei Hema eerder in een persbericht.

Naast een andere ordening wordt de indeling ook aangepakt. De gangpaden worden breder, zodat er nog steeds genoeg ruimte is om te lopen als er een kinderwagen of scootmobiel staat. Dat betekent minder ruimte op de schappen, maar dat wordt opgelost door vaker bij te vullen. Ook worden de producten uitgestald op tafels en paspoppen in plaats van gangpaden.

In thuisland Nederland is het nieuwe concept ook al begonnen aan een testfase. De eerste Nederlandse pilot stores werden in oktober onder meer geopend in Bussum, Uithoorn, Vleuten, Enkhuizen en Zwijndrecht.

Over drie maanden wordt besloten of het internationale winkelconcept verder wordt uitgerold in heel België. Dat geldt ook voor de uitrol in Nederland en Luxemburg. Als het een succes wordt, zal het nieuwe winkelconcept in de loop van 2017 geïntroduceerd worden.

Beeld: Facebook Hema, Facebook Hema België, Facebook Spanje

HEMA