• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hunkemöller keert terug naar Groot-Brittannië

Hunkemöller keert terug naar Groot-Brittannië

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Hunkemöller is na zo’n vier jaar teruggekeerd naar Groot-Brittannië. Hoewel de collecties van het lingeriemerk er al verkrijgbaar waren via Zalando en de internationale e-commerce website Hunkemöller.com, heeft het bedrijf nu een eigen Britse webshop.

De opening van de Britse webshop is onderdeel van de grote expansieplannen die Hunkemöller-CEO Philip Mountford voor ogen heeft met het merk. Die plannen volgen op de overname door het Amerikaanse investeringsfonds Carlyle een jaar geleden.

”We zijn erg enthousiast over het betreden van een nieuwe markt,” zegt Alexandra Legro, marketing- en communicatiedirecteur van Hunkemöller, in een verklaring, benadrukkend dat ze ervan overtuigd is “dat vrouwen in Groot-Brittannië net zo kunnen worden geprikkeld als vrouwen elders op de wereld”. “Het is de combinatie van onze focus op ontwerp, sterke omnichannel mogelijkheden en de passie voor het leveren van een goede service. Dat onderscheid ons.”

De in 1886 opgerichte lingerieketen betrad Groot-Brittannië voor het eerst in 2011, met de opening van een shop-in-shop in het House of Fraser-warenhuis in Londen. Na een tijdje trok Hunkemöller zich echter weer terug, waarna het merk alleen nog online verkrijgbaar was. Volgens een woordvoerder zijn er momenteel geen concrete plannen voor het openen van fysieke winkels.

De lancering van de Britse Hunkemöller-webshop werd gevierd met een modeshow op de Millenium Bridge in Londen.

Beeld: Hunkemöller Facebook

Hunkemoller