Brancheorganisatie INretail ziet de nieuwe coronaregels als evenwichtig maar ook uitdagend voor iedereen, zo meldt de organisatie in een persbericht. “We gaan drie spannende weken tegemoet.”

“De retail beseft dat iedereen moet meedoen om de R-factor (het reproductiegetal, red.) naar beneden te krijgen.” Zo werd aangekondigd dat de detailhandel een actief deurbeleid moet gaan voeren en consequent de anderhalve meter norm moet handhaven. Ook werd door Premier Rutte aangegeven dat winkelen geen uitje is en dat men alleen moet winkelen. Als laatste werd nog het advies gegeven om een mondkapje te dragen in winkels. Winkeliers mogen hier zelf het beleid voor kiezen en als ze willen consumenten weigeren als zij geen mondkapje dragen.

INretail reageert positief op het feit dat er geen mondkapjesplicht wordt opgelegd maar dat de ondernemer zelf mag kiezen. “Waar de winkel gevestigd is, het oppervlak en de toeloop van klanten speelt allemaal mee in zo’n besluit van de ondernemer. Erg belangrijk wordt het advies van het OMT aan het kabinet over mondkapjes dat nog gaat komen,” aldus het persbericht.

In eerste instantie werd het mondkapjesadvies gegeven voor drie steden tijdens de persconferentie op maandag. Later werd daar nog een vierde gebied aantoegevoegd tijdens een speech van Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam: Zuid-Oost Brabant. In deze regio ligt Eindhoven.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN