• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kledingwinkels doen goede zaken in oktober

Kledingwinkels doen goede zaken in oktober

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

In de maand oktober heeft de detailhandel de hoogste omzetgroei van het jaar gerapporteerd. De omzet groeide met maar liefst 5,4 procent. De verkopen (volume) waren 4,7 procent. Dat meldt het CBS.

Zowel de food- als de nonfood-sector zag de omzet stijgen, ook online werd er meer omgezet. Bij non-food winkels groeide de omzet met 6,9 procent; het volume steeg met 6,6 procent.

Vooral kledingwinkels deden het beter. In september hadden kledingwinkels nog last van het relatief warme weer, waardoor de omzet fors daalde. De omzet steeg in oktober echter met 14,4 procent.

Bij de winkels in non-food groeide de omzet met 6,9 procent. Het volume was 6,6 procent hoger dan een jaar eerder. Vooral de omzet van kledingwinkels groeide fors. Het relatief warme weer speelde in september de kledingwinkels parten. Toen kromp hun omzet fors. In oktober echter groeide de omzet van kledingwinkels met 14,4 procent.

De omzet uit online verkoop steeg opnieuw; in de maand oktober met 19,2 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels zetten 23,7 procent om. De multi-channelers, waarbij online verkoop een nevenactiviteit is, zagen de omzet met 14,1 procent toenemen.

Beeld: FashionUnited

CBS
Detailhandel