• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Retailers nu ook in actie; steekt ‘gouden middelvinger’ op naar regering

Retailers nu ook in actie; steekt ‘gouden middelvinger’ op naar regering

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na de boeren, het onderwijs en de bouwsector hebben nu ook de retailers genoeg gehad. Vanaf deze week krijgen fractiewoordvoerder in de Tweede Kamer een brief van Jan Meerman, de directeur van brancheorganisatie INretail. Daarin wordt opgeroepen om de btw te verlagen, de btw op Chinese postpakketjes juist te verhogen, boetes op flexibele arbeid in te trekken en winkeliers extra ruimte te geven voor verdienmogelijkheden zoals horeca.

De actie werd aangewakkerd door Ingrid Kamer van Ills Lingerie in Sneek, zo blijkt uit het bericht van Meerman. Zij schreef hem: “Wij hebben weliswaar geen stikstofprobleem, of PFAS in de grond, maar kampen met een optelsom van regels en verplichtingen die ons nekt,” schrijft ze. “We zijn te braaf, te stil, terwijl onze winkels om zeep worden geholpen.”

Mensen die het initatief willen steunen kunnen de brief zelf ook versturen naar Tweede Kamerleden via de website van INretail. Het pr-bureau van INretail bedacht in eerste instantie een actie met een goude middelvinger, maar de brancheorganisatie koos er toch voor om te gaan voor een brief aan kamerleden met het mkb-beleid in het portfolio. De achterban van INretail reageert op de website verdeeld, veel reageerders vinden een brief sturen ‘te soft’.

INRetail
Retail